Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

D&D de geldi, sırada kim var?

Yatırım yapmak için parasını cebine koyanların ilk baktıkları sektör yeme-içme ve eğlence oldu, orası kesin. Doğuş Holding'in patronu Ferit Şahenk'in arka arkaya yaptığı restoran satın almaları herkesin ilgisini çekiyor. Ancak bu sektöre göz kırpan işadamlarının sayısı da artıyor. Önceki akşam 30'un üzerindeki restoranıyla Londra'nın alanında en büyük ismi D&D London'ın kurucuları Des Gunewerdena, Duncan Pitfield ve Genel Müdür David Loewi ile tanıştığımda, üçünü de İstanbul'dan çok etkilenmiş buldum.
Gelir gelmez üçü de şehirdeki marka restoranların hepsini dolaşmış. İstanbul'un gece hayatının sunduğu potansiyel onların da dikkatini çekmiş. Zaten aylardır Trump Tower'da Mehmet Ali Yalçındağ ve Sele İstanbul Restaurant Group CEO'su Rasim Özkanca ile birlikte soyundukları yeni restoran için çalışıp duruyorlar.
Son zamanlarda bireysel yatırımlarıyla iş dünyasında dikkat çeken Mehmet Ali Yalçındağ, "O kadar alışmışım ki her şeyin 3 ayda olup bitmesine. 8 aydır D&D İstanbul'da açılacak bir restoran için altyapı hazırlığı yapıyor, çok şaşırıyorum" diyor.
İlginç olan şu. 80 milyon pounda yakın cirosu ve 1500 çalışanı olan D&D'nin, Paris'te, New York'ta, Tokyo'da ve Londra'da restoranları var ancak hepsinin ismi ve konsepti farklı. Yani bir restoran markası yaratıp onun birkaç şubesini açma yoluna gitmiyor grup. Her şehrin atmosferine uygun yeni bir konsept geliştiriyor.
İstanbul'da da Türk yemeklerinin en güzel yapıldığı ve sunulduğu mekânlardan biri olan Borsa'nın sahibi Rasim Özkanca ile birlikteliğe önem veriyorlar. Buradan anlıyoruz ki yeni tadlar yaratırken Türk mutfağından fazlasıyla esinlenecekler.
Peki bu grubu Türkiye'de yatırım yapmaya kim ikna etti? İşte burada da karşıma çeşitli konut projelerine yaptığı danışmanlıktan tanıdığım FYP Proje Geliştirme Pazarlama Satış'ın kurucularından Füsun Yılmaz Phillpson ile eşi ve ortağı Tony Phillipson çıkıyor.
Öğreniyorum ki D&D'nin patronları İstanbul'a ilk geldiklerinde onlara evlerinde yemek hazırlayan kişi Füsun Yılmaz.
Bakalım Phillpson çiftinin bir araya getirdiği üç ortak, İstanbul'da ve örneğin Bodrum'da başka restoranlar da açacak mı?

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA