Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

KOSGEB son iki yıldır mucize mi yaratıyor?

Çarşamba günü çıkan yazımda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in, kadın istihdamının önünü açacak projelere olan desteğinden söz etmiştim, aynı gün Fatma Şahin kadar dinlediğim bir diğer bakan da Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün idi.
Ve aslında kadına dönük bazı rakamların düzelmeye başladığının işareti sayılabilecek gelişmelerden söz etti. Her şeyden önce Nihat Ergün, kadın ve erkek daha girişimci bir toplum olmaya başladığımızı gösteren rakamları paylaştı. KOSGEB yani Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı 22 yıl önce kurulmuş ve 20 yıl boyunca verdiği girişimcilik kurslarına katılanların sayısı 2-3 bini geçmemiş. "Ama son 2 yılda tam 120 bin kişi katıldı bu seminerlere" diyor Ergün. "Ben iş kurmak istiyorum' diyerek KOSGEB'e başvuranların sayısında da müthiş bir artış olmuş.
Bilmeyenler için hatırlatmak istiyorum, KOSGEB sıfırdan iş kuran erkek girişimcilere 30 bin, kadınlara da pozitif ayrımcılık yaparak 33 bin lira yardım yapıyor. Faizsiz 2 yılı geri ödemesiz 70 bin lira kredi veriyor. Ne güzel ki bu kredilerden 1.5 yılda 6 bin kişi yararlanmış ve şimdi Türkiye için önemli kısmına geliyorum, bu 6 bin kişinin yüzde 45'i de kadın girişimciler olmuş. Çok önemli bir gösterge olduğunu düşünüyorum.
Kadına verilen küçük bir destek mucizeler yaratıyor ve kadın kazandığı her parayı ailesine, çocuklarının eğitimine harcıyor. Yani Türkiye ulaşmak istediği refah seviyesine ancak kadınları da hak ettikleri oranda iş yaşamına çekerek kavuşabilir.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA