Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Buccellati'nin açtığı yolda, Saks Fifth Dice Kayek'le tanıştı!

Dice Kayek markasının yaratıcıları Ece ve Ayşe Ege kardeşler en son kazandıkları Victoria&Albert Müzesi'nin prestijli ödülü 'Jameel Prize' ile dikkatleri üzerlerine çekmişlerdi.
Bu kez de Paris'te Houte Couture Week'in resmi ajandasına girip "Kış Bahçesi" adını verdikleri defile ile adlarından söz ettirdiler.
Doğrusu ancak düşte olabilecek bir bahçe tasarlamıştı Ece Ege. İsmi kış bahçesiydi ama bu bahçede gelincik de vardı, kamelya da. Gül de vardı, mimoza ve lale de. Asıl yetenek de kendi deyimiyle yer çekimine karşı mücadele vererek biçimlendirdiği çiçek elbiselerin adeta bir sanat eserine dönüşmesiydi.
Hepsi birer heykeldi sanki. Ece Ege, bir çok ülkede sergilenen İstanbul Contrast da olduğu gibi Kış Bahçesi'ni de sembollerle tanıtıyordu. Kış Bahçesi'ndeki 15 elbise tek tek el işçiliğinde çok iyi olan çoğu Çinli 12 kişilik ekip tarafından Dice Kayek'in Paris'teki atölyesinde 7 ayda hazırlanmış. Ece Ege, Çinlilerin el işçiliğindeki sabırlı ve disiplinli çalışmalarını çok beğeniyor.
Koleksiyon kadar seçilen mekan da çok ilginçti. Paris'teki Palais de Tokya Müzesi'nin alt katında bir gece kulübü olduğunu da böylece öğrenmiş oldum. Ege kardeşler kapkanlık mekanla büyük tezat içindeki defile konseptini mükemmel kurgulamışlardı.
Bu arada ilginç bir gelişmeye de tanık olduk. Dice Kayek markasının tutkunlarından ünlü mücevher markası Buccellati'nin sahiplerinden Maria Cristina Buccellati, İstanbul Contrast koleksiyonundan satın aldığı bir elbiseyi defileden bir gece önce Paris'teki İtalya'nın Fransa Büyükelçisi'nin verdiği yemek daveti için giyer. Aynı yemeğe Saks Fifth Avenue'nun Başkanı Marigay McKee ve Ayşe Ege de davetlidir.
McKee, yanında oturan Buccellati'ye elbisesini çok beğendiğini ve nereden satın aldığını sorar. Dice Kayek ismini de böylece öğrenir.
Buccellati, masada karşı sırada oturan Ayşe Ege'yi McKee ile tanıştırır. Nerede hangi kıyafeti giyeceği bir yıl önceden belli olan ve her tasarımcının kendi kıyafetini giysin diye yanıp tutuştuğu McKee, defilenin olduğu gün olmasına rağmen sabah saat 10'da atölyeye gelip kıyafet seçmek istediğini söyler.
Ertesi gün de üç asistanıyla gelip 3 kıyafet satın alır. Ece ve Ayşe Ege, Dice Kayek markası için moda dünyasının önemli marka mağazası Saks Fifth kapısının böylece aralandığına inanıyor.
Marigay McKee koleksiyonu çok beğenmiş.
Dice Kayek'in Houte Couture'deki defilesine maddi destek veren Toya Gayrimenkul'ün Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Topaloğlu ile de tanıştım.
Topaloğlu'nun ailesi daha önce Kemerburgaz'da kömür madeni işletiyormuş. Ancak kömür yasaklanınca onlar da madenciliği bırakıp inşaat sektörüne odaklanmış. Şu anda iç tasarımda Dice Kayek imzası olacak olan 200 milyon dolarlık konut projesini yapıyorlar.
Türkiye'nin Paris Büyükelçisi Hakkı Akil, Başkonsolos Turgut Rauf Kural ve Ticaret Müşaviri Cem Topbaş ve Uludağ İçecek'in ortağı Levent Kızıl'ın da katıldığı defile hiç kuşkusuz Dice Kayek markasının modanın kalbinin attığı Paris'teki konumunu çok daha sağlamlaştırdı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA