Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Genç kadınları teknoloji uzmanı yapacak proje!

Damlaya damlaya sonunda göl olacak. TOBB İstanbul Kadın Girişimciler Kurulu ile İstanbul Ticaret Odası'nın birlikte hayata geçirdiği Teknoloji Melekleri Projesi'ni öğrendiğimde böyle düşündüm.
Kadınların en alttan en üste iş hayatında istihdamının önünü açacak projeler bir biri ardına sıralanıyor. Düşünün ki en az lise mezunu olan kadınlar, iş fikirleri beğenildiği takdirde Silikon Vadisi'nde eğitime gidecek.
Teknoloji uzmanı yetiştirmek için başlatılan projenin yüzde 75 istihdam garantisi olması da ayrıca güzel. İstanbul Kalkınma Ajansı'nın desteklediği çalışmada, Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İŞKUR, Genpa Telekomünikasyon, Baltürk Elektronik, Global Bilgisayar, Kampanya Elektronik, Eko Telekomünikasyon, Ataçlar Center, Şengüller Telekomünikasyon ve Teknotekst İletişim iştirakçi olarak yer alıyormuş. Şu durumda öyle anlıyorum ki projeye katılacak 18 ile 25 yaş arasındaki 90 genç kadını bu şirketlerde iş de bekliyor. Ama asıl amaç bu gençlerin girişimci olmalarını sağlayacak vizyonun verilmesi.
İş fikri olan girişimci adayların KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi almaları da sağlanacakmış. Böylece bu gençler KOSGEB'in Yeni Girişimci Desteği'nden de faydalanabilecek. Umarım bu tarz projelerin sayıları da, ilgi gösteren kadınlar da artar.
Kadınların ön plana çıkacağı, daha katılımcı olmaları halinde ülkelerin sınıf atlayacağı her fırsatta dile getiriliyor. Türkiye genç nüfusuyla bu fırsatı kaçırmamalı.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA