Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Çakır’ın Alevi vakıflarını ziyareti önemli

Malatya’da sağduyu galip!

Türkiye'ye tarihinin en kanlı, en acımasız, en akıl dışı gecesini yaşatan hainlerin cunta girişiminden hemen sonra, Malatya'da Alevi vatandaşların oturduğu Paşaköşkü'nde saldırı haberleri yayılmaya başlamıştı.
Ancak ne güzel ki anında çok fazla bilgi kirliliği olduğunu ve saldırı olmadığını Twitter üzerinden açıklayarak insanları sakinleştirmeyi başaran kişi de CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba oldu.
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ile yaptığım görüşmede, zaten Paşaköşkü'ne çıkan tüm giriş ve çıkış yollarının kapatıldığını öğrendim. Ahmet Çakır, başta AK Parti ve sonra MHP ve CHP olmak üzere Malatya'da siyasi partilerle birlikte hareket etmeyi başardıklarını ve sokağa MHP'nin çok açık, CHP'nin de kısmen indiğini, bu korkunç darbe kalkışmasına karşı birlik olduğunu söylüyor.
15 Temmuz'dan bu yana her geceyi dışarıda halkla birlikte geçiren Çakır, 'Bunları görüyoruz. Her partiden insan geliyor" diyor.
Paşaköşkü'ndeki provokatif gelişmeler üzerine kabinedeki Malatyalı Bakan Bülent Tüfenkci ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık'ın da devreye girdiğini öğreniyoruz.
Neticede her iki taraftan da sağduyulu insanlar sayesinde Malatya'da sokakta bir çatışma çıkmadı.
Belediye Başkanı Çakır, üç gün önce Cem Vakfı'nı, hem Hacıbektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı'nı hem de Hz.
Zeynel Abidin Kültür Vakfı'nı ziyaret etti. Bence bu da çok yerinde ve zamanında bir hareket.
Çakır, "'Farklı düşünebiliriz ama bu vatan hepimizin. Ortak bir paydada birlikte yaşayacağız.
Malatya'da barış iklimi hep korundu.
Bu tür karanlık ortamlarda, halkın huzurunu kaçırmak isteyen, kardeşi kardeşe düşürmek, başka amaç gütmek isteyen tiplere, ne idüğü belirsiz yapılara Malatya geçit vermeyecek, sağduyu galip geldi" diyor.
Malatya hava sahası hala kapalı. Ancak Çakır, önceki gün PKK'ya yönelik operasyon için iki F16 uçağının kalkış yaptığını ve ardından yine hava trafiğinin kapandığını söylüyor.
Malatya'yı yakından tanıyanlar bilir.
Rahmetli Mevlüt Aslanoğlu, iş dünyasının yakından tanıdığı bir isimdi, sonra siyasete katıldı ve en son CHP'den milletvekilliği yaptı. Siyaset dünyasında da çok popüler bir isimdi. Malatyalı Aslanoğlu, program yaptığında parti ayrımı diye bir şey olmazdı, herkesle şahane iyi geçinirdi, hep bir hoşgörü ve barış ortamı hakimdi onun toplantılarında.
Söz konusu Malatya olduğunda bu durum pek değişmiyor. Belediye Başkanı Çakır da aynı şeyleri vurguluyor şimdi.
Partilerle programları birlikte yapabildiklerini, önemli olaylarda birlikte hareket edebildiklerini söylüyor.
İşte o nedenle Malatya'da provokatif bir eylem peşinde olanlar amacına ulaşamayacak.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA