Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Bir Gün CEO!

Siemens Türkiye CEO'su Hüseyin Geliş, Akkök Holding CEO'su Ahmet Dördüncü, Denizbank CEO'su Hakan Ateş, Nobel İlaç CEO'su Hakan Şahin, Netaş CEO'su Müjdat Altay, Zorlu Holding CEO'su Ömer Yüngül, Arvato Türkiye CEO'su Soner Cesur...
Hepsini sıralamaya kalkarsam yazıma yer kalmayacak. Özetle Türkiye'nin önde gelen CEO'larıyla geçtiğimiz günlerde tam bir 1 saat Y kuşağını, onlara olan yaklaşımlarını ve yaptıkları hazırlıkları konuştuk.
Türkiye'de TÜİK'in 2016 yılı verilerine 15 - 24 yaş aralığında 12.9 milyon genç var. Eurostat verilerine göre de Türkiye 29,7'lik yaş ortalaması ile Avrupa'nın en genç ülkesi.
Odgers Berndtson, 10 yıldır global düzeyde yürüttüğü 'Bir Gün CEO' projesini Türkiye'ye taşıyarak, 15 şirketin CEO'suyla güzel bir programa başladı.
Türkiye'deki çeşitli üniversitelerde okuyan ve detaylı bir değerlendirmeden geçen 1000 öğrencinin arasından 15 öğrenci seçilerek CEO'larla eşleştirildi. Şimdi bu öğrenciler bir CEO'nun tam bir gününe tanıklık edecek müthiş bir deneyimin sahibi olacak.
Program başlamadan önce biz de CEO'larla bir araya geldik ve işte o sahbette gördüm ki CEO'lar çoktan Y kuşağıyla çok özel bağlantılar kurmuş. Mesela Ömer Yüngül, her cuma kurayla belirlediği bir grup Y ve X kuşağı çalışanı ile kahvaltı yapıyor ve onlara özgür konuşma, fikirlerini anlatma ortamı veriyor. Daha serbest olmak isteyen, kıyafet zorunluluklarından hoşlanmayan Y kuşağı her CEO'nun gündeminde ve ne güzel ki CEO'lar gençlere rol model olup, deneyimlerini paylaşabilecekleri bu tarz sosyal sorumluluk programlara katılmakta istekli. Ne de olsa ister istemez teknolojiye doğan Y kuşağıyla birlikte tüm şirketler yeni bir yapıya dönüşecek.
Proje başlarken, Hüsnü Özyeğin, Zeynep Bodur gibi duayen iş insanlarından tavsiyeler alan gençlerin X kuşağından çok daha şanslı olduğunu söylemek mümkün. Bugün Y'nin kolayca ulaşabildiği mentorluk geçmişte ne yazık ki yoktu.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA