Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

‘Özel’ çocuklar sporla kaynaşıyor!

İyi ki bu ülkenin önde gelen iş insanları toplumun en büyük sorunlarına merhem olacak sosyal projelere gözlerini kapamamış ve dünyanın en iyi örneklerini Türkiye'ye getirmiş. İşte bunlardan biri de 1982'de merhum iş insanı Sakıp Sabancı ve Prof. Dr. Hıfzı Özcan tarafından temelleri atılan ve bugün itibarıyla 170'ten fazla ülkeye yayılmış 6 milyona yakın özel sporcuya (zihinsel engelli sporcu) ulaşan uluslararası sivil toplum kuruluşu Special Olympics'in Türkiye ayağı Özel Olimpiyatlar Türkiye.
Buranın Onursal Başkanı Dilek Sabancı ile son buluşmamızda 35'inci yıla özel bir manifesto hazırladıklarını öğrendik. Sabancı, "Özel çocukların toplum içinde eşit şartlarda yaşaması için üzerimize düşen her şeyi yapacağımıza söz veriyoruz" diyor.
Öğreniyorum ki, özel sporcularla diğer bireyleri (partnerci sporcu) bir araya getiren kaynaştırma projeleri sayesinde bu yıl 16 bin kişiye dokunmayı başarmışlar. Dilek Sabancı'nın heyecanının herkese örnek olmasını diliyorum.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA