Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRAH KAYALIOĞLU

Irkçılık mı? Nereden çıktı bu?

Newcastle United'ta forma giyen Emre Belözoğlu'na dünkü Independent'ta çıkan "Everton'lı iki futbolcuya ırkçı ifadeler kullandığı" iddiasını sorduk. Milli futbolcumuz da "Deli miyim? Böyle şey yapar mıyım?" yanıtını verdi

Dünkü İndependent gazetesini okuyunca, Emre Belözoğlu'nu bayram tebriği ve yeni yılını kutlamak için aradığımızda bazı sorular yöneltmek de zorunluluk olmuştu. Çünkü gazetede milli futbolcumuzun 3-0 kaybettikleri Everton maçı sırasında ırkçı söylemlerde bulunduğu iddiasının İngiltere Federasyonu tarafından araştırılabileceği vurgulanıyordu. Emre'nin takımı Newcastle dün akşam lider Manchester United ile çok önemli bir maça çıkacaktı. Bu yüzden yıldız futbolcuyu telefonla ararken "Acaba bulabilir miyiz?" diye düşünüyorduk. Emre'nin önce yeni yılını ve bayramını kutladıktan sonra söz konusu iddiayı sorduk. Çok şaşırdı. Olayı, "1-0 mağlupken devrenin son anlarında Dyer'a yapılan bir hareketle penaltı kazanmıştık. Faulü yapan yanılmıyorsam Leon Osman idi. Ben hakemin penaltı kararı dışında en azından sarı kart göstermesi gerektiğini düşünüyordum. Bunu anlatırken karışıklık oldu" diye anlattı.

'MARTİNS'İN ARKADAŞLARI'
"Gazetede Yobo ve Lescott'a ırkçı ifadeler kullandığın yönünde iddia var"
dediğimizde Emre'nin yanıtı, "İkisi de takım arkadaşım Martins'in yakın dostları. Gerginliği görünce Martins yanımıza geldi ve olayı tatlıya bağladık. Zaten ırkçı söylemlerde bulunmam. Üstelik deli miyim, İngiltere gibi böyle hareketlerin çok ağır cezalandırıldığı yerde bu tip hareket yapayım" oldu. Emre'ye son olarak "Futbolcular senin hakkında bir şikayette bulunmuş olabilir mi?" diye sorduk. "İhtimal bile vermiyorum. Sadece Manchester United maçını düşünüyorum. Türkiye'deki herkesin bayramını ve yeni yılını kutluyorum" diyerek noktayı koydu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA