Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RASİM OZAN KÜTAHYALI

FETÖ ile mücadelenin odak noktası

FETÖ ile mücadele konusunda Ankara'da şu sıra tüm gözler İzmir'e çevrilmiş durumda. Hem Cumhurbaşkanlığı hem MİT hem Başbakanlık hem HSYK hem Genelkurmay hem de Adalet ve İçişleri bakanlıkları İzmir'deki gelişmeleri dikkatle izliyor. Ankara'da tüm kurumlar biliyor ki hem İzmir Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya hem İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Doğru hem de Başsavcı Vekili Okan Bato çok duyarlı ve kararlı adamlar. Dün de yazdığım gibi FETÖ ile mücadelede böyle adamlara ihtiyacımız var.

***

Devletin merkezi de FETÖ mevzusunda İzmir'e odaklanıyor çünkü bu mücadele sürecinde de İzmir çok önemlidir. Israrla tekrarlayarak yazdığım gibi PKK terör örgütü için Kandil ne kadar önemliyse Fethullahçı terör örgütü için de İzmir o kadar önemlidir. Nitekim Türk devletinin Emniyet, Yargı ve İstihbarat güçleri İzmir'deki FETÖ'nün spatula ile kazınmasına özel önem atfediyor. İzmir FETÖ finans ayağındaki tüm şirketlere de kayyum atanacak. Çünkü örgütün Türkiye'deki kalbi İstanbul değil İzmir'dir.
***

İzmir'de hem AK Parti teşkilatının hem de MÜSİAD'ın FETÖ ile mücadele noktasında duyarlı olduğunu biliyorum. Aynı şekilde Birlik Vakfı'nın da duyarlı olduğu biliniyor ama geçen hafta İzmir Birlik Vakfı'nda yaşanan bir FETÖ korumacılığı Ankara'da konuşuluyor. Gerçi Birlik Vakfı'na gerekli uyarılar gitmiş ve gereken düzeltmeler yapılmış.
Öte yandan İzmir Emniyeti ve Yargısı soruşturduğu FETÖ üyesi şahsın -AK Parti'ye bedava bina verdim. Benim mülkümde bedava kalıyorlar. Bana polis ve yargı dokunamaz. Zaten AK Parti'li şu müteahhit de bana kesin yasal garanti verdi. Bana ne polis ne yargı dokunamazdediği Emniyet İstihbarat'ın raporuna girmiş durumda. Bu noktada Emniyet ve Yargı yetkilileri doğal olarak hassas. Nitekim o bahsi geçen müteahhit de yasadışı koruma ve kollama işlerine girmemesi konusunda Cumhurbaşkanlığı talimatıyla İzmir'in üst düzey devlet yetkilisi tarafından sert bir dille uyarıldı. Öte yandan MÜSİAD ise geçen hafta yaptığı Ahmet Küçükbay açıklaması nedeniyle devletin ve yargının en tepeleri tarafından takdir ediliyor.
***

Daha evvel MÜSİAD'dan çirkin bir açıklamayla ayrılan Fethullahçı terör örgütü üyesi şahsın şimdi sadece ticari çıkarları gereği geri dönmek istediğinde MÜSİAD'ın nasıl sert cevap verdiğini yazmıştım. Ümit Ülkü de bu kişiye önce MÜSİAD camiasına karşı yaptığı terbiyesizlik nedeniyle özür açıklaması yapması gerektiğini sert dille söylemişti. Bu konuşmadan yarım saat sonra ise bu FETÖ üyesi finansör medyaya MÜSİAD'a dönüş yaptığı yönünde yalan haberler yaymıştı. Utanmazlığın bu kadarına pes diyordu MÜSİAD camiası. Zaten bu kişinin paralel bağlantılarını bildiklerini ve asla MÜSİAD'a da üye olarak almayacaklarını da ifade ettiler bana. Aslında FETÖ'cülerin bu komik hale düşmeleri yokuş aşağı gittiklerinin de bir işareti. Böyle aptalca numaralarla yargının elinden kurtulacaklarını sanıyorlar...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA