Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKAN MÜDERRİSOĞLU

Hyundai'nin gözü Çerkezköy'de

Hyundai'yi Türkiye'ye çekmek için yoğun çaba sarfettiklerini söyleyen Sanayi Bakanı Coşkun Koreliler'in Çerkezköy'ü beğendiğini açıkladı

Hyundai'nin dev yatırımını Türkiye'ye çekmek için müthiş kulis çalışması başladı. Koreliler'in, Çek Cumhuriyeti'ne gitmek istediğini duyan Sanayi Bakanı Ali Coşkun geçen hafta soluğu bu ülkede aldı. Coşkun ve ekibi cumartesi günü ise iade-i ziyarete gelen Hyundai Başkan Yardımcısı'na, cazip yatırım alanları gösterdi. Koreliler'in Çerkezköy'ü beğendiğini açıklayan Coşkun, "Çerkezköy'de demiryolu bağlantısı var, limana ve otoyola yakın, çevresinde yan sanayi için uygun ortam mevcut" dedi. Hyundai'nin birkaç ülkeden teklif aldığını anımsatan Coşkun, şu bilgiyi verdi: "Bizi, Çek Cumhuriyeti ile mukayese ediyorlar. Önce İzmit Körfezi civarını düşünmüşler. Kendilerine Trakya'da uygun yatırım yerleri gösterdik. 49 ildeki yatırım teşviklerini, ülkenin büyüme potansiyelini anlattık. 1.2 milyar Euro büyüklüğünde yatırım sözkonusu. 1.5-2 senede yatırım tamamlanacak. 6 bin 500 kişi çalışacak. 5.5 milyar dolar ihracat gerçekleştirilecek. Bu fabrikada yepyeni bir model üretilecek. 300 bin araç kapasitesi bir süre sonra 500 bine yükseltilecek. Şu anda görüşmeler olumlu havada. Hyundai, İzmit'teki mevcut tesisin kapasitesini birkaç ay içinde 60 binden 100 bine çıkaracak."

ŞANSLAR EŞİT
Hyundai Assan Genel Müdürü Kurthan Tarakçıoğlu da "Bu fabrika 2 bin kişiye iş yaratacak. Şu anda Türkiye ile Çek Cumhuriyeti'nin şansı eşit. Ancak Türkiye, yatırımı çekmek istiyorsa, bedelsiz arazi tahsisi ve vergi oranlarında indirim yapması gerekiyor. Türkiye'ye yatırım kararı çıkarsa, fabrika büyük ihtimalle Trakya'ya kurulacak'' dedi.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA