Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKAN MÜDERRİSOĞLU

Anadolu'da yeni anayasa ihtiyacı

Dün Uşak'ta vergi ödül töreni vardı. Uşşak, yani âşıklar diyarı... Esasen, girişimciliğin neredeyse merkezi. Kayseri'yi aratmayacak kadar birikim, Kayseri'de olmayan içe dönüklük. İlk Şeker Fabrikası. İlk elektrik bağlanan Anadolu şehri. İlk Osmanlı Bankası Şubesi...
Krizden etkilenen, istihdam ve üretim kaybına uğrayan Uşak'ta, canlanmanın emaresi var. Ama işadamının duruşu, ayağı kırılan ve yeniden sahalara dönen futbolcunun ürkekliğini aratmıyor!
Uşak'ta, Ticaret ve Sanayi Odası da Ticaret Borsası da Başbakan'ın "emek sömürüsü" ile ilgili eleştirilerine fazlasıyla alınmış. İlin işadamları dinamik ve ülke gündemi ile ilgili. Refah ve özgürlük için yeni anayasa ihtiyacını onlar da dile getirdi. Ödül töreninin baş aktörü TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu idi. Daha fazla üretim, daha fazla zenginlik, daha fazla istihdam için "Sistemin işleyişinin değişmesi" gerektiğini savundu. Yeni anayasa beklentisini ifade etti. Tabii siyasetin ekonomiyi unutturmaması kaydı ile.
Hisarcıklıoğlu'nun "ekonomi ve gelecek tasarımı" ise bir başka yazının konusu...

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA