Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKAN MÜDERRİSOĞLU

Kullanım kılavuzu

Özel kişilere ve bilgilere erişme kapasitesi olan kişi ve kurumlarla ilgili muhtelif mahreçlerde hayli sansasyonel paylaşımlar yayınlanıyor. Planlı oyun oynayanlar, işbirliğine girdikleri çevrelerin açık ve örtülü çıkarları doğrultusunda "psikolojik harekât" yürütüyor. Bu tür operasyonlardan az hasarla çıkabilmek belli şartlara bağlı...
1- Tanımadığın kişilerle özellikli konuları konuşmayacaksın.
2- Yabancılar veya onlar adına hareket edenlerle görüşme durumunda kalırsan, kendini ispat güdüsü ile davranmayacaksın.
3- Sana sıradan gibi gelen bilgilerin, meraklı stratejistler için kıymetli olabileceğini hesaba katacaksın.
4-
Mesleki çerçevede elde ettiğin bilgileri, yazılmamak kaydıyla sana aktarılan yorumları üçüncü taraflarla paylaşmayacaksın.
5- Siyasi, stratejik ve ekonomik dengeleri ilgilendiren değerlendirme yaparsan, bunların mutlaka bir kenara not edildiğini öngöreceksin.
6- Sivil görünümlü muhtelif yerli ve yabancı kuruluşlarla bilgi alışverişinin istifade mantığıyla şekillendiğini bileceksin.
7- Karar vericiler adına, onların yerine geçerek nasıl davranabileceklerini tahmin olarak bile söylemeyeceksin.
8- Konjonktürel analizlerin dahi farklı amaçlarla ve umulmadık zamanlarda acımasızca kullanılabileceğini unutmayacaksın.
9- Sen, kendini nasıl tanımlarsan tanımla, birilerinin seninle ilgili imaj çizdiğini, sübjektif kanaatleri servis edebildiğini dikkate alacaksın.
10- Özetle... İşinin sınırlarını bilecek ve o çerçevede icra edeceksin!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA