Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKAN MÜDERRİSOĞLU

KHK'lar ve Anayasa Mahkemesi

Bürokrasinin önemli bir bölümü Anayasa Mahkemesi'nden çıkacak kararı bekliyor. Kimi eski günlerin özlemi adına kimi vicdanlarda karşılık bulmayan düzenlemelerin iptali umuduyla. Peki, Yüksek Mahkeme, Kanun Hükmünde Kararnamelerle (KHK) seri biçimde yapılan ve şimdi iptali istenen düzenlemelere nasıl bakıyor? Kuşkusuz, değerlendirme aşaması sürerken görüş bildirmeleri mümkün değil. Ama yaklaşım tarzının ipuçları ortada. Hele hele Maliye Bakanlığı ile ilgili olanlar başta olmak üzere bazı KHK'ların beklenen hızda ele alınmadığı kaygıları giderek artarken...
Kısa süre önce Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın bir toplantısına iştirak ettik. Konu, "Bireysel Başvuru" mekanizması idi. Sorular bir süre sonra ister istemez farklı alanlara da yöneldi. Bir gazeteci arkadaşımız, "Hükümetten gelen her kanuna, kanun hükmünde kararnameye geçit veriyorsunuz" der gibi oldu, Başkan Kılıç kesin bir dille itiraz etti. Son dönemde iptal edilen KHK'ları örnek gösterdi. Anayasa ve hukukun evrensel ilkelerine uymayan aceleci düzenlemelerden yakındı. "Biz, görevimizi hakkıyla yerine getiriyoruz" dedi. Endişeli bürokratlara duyurulur!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA