Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKAN MÜDERRİSOĞLU

Terör - siyasi Kürtçülük farkı

Devlet aklı, yakın zamana kadar olmadığı ölçüde "konsolide çalışıyor!"Tespitler ciddi, çözümler ise maliyetli.
1- Türkiye, "siyasi- ekonomik- güvenlik" ekseninde "kontrollü kriz çizgisinde" tutulmak isteniyor. İç ve dış dinamikler de kriz odaklarını cesaretlendiriyor.
2- Terörle mücadele er ya da geç netice verecek ama pekişen "Siyasal Kürtçülük" eğiliminin yönetimi yeni yöntemler gerektiriyor.
3- 1990'larda sadece güvenlikçi önlemlere yüklenen devlet, 2009'dan bu yana "ekonomik, psikolojik, hukuki vb" reçetelere ağırlık verdi ama maalesef güvenlik boyutu Çözüm Süreci ortamında istismar edildi.
4- Bugün geliştirilen kapsamlı terörle mücadele konsepti, terör örgütünün silahlı unsurlarının çekilmeyi durdurduğu Eylül 2013'te başlamalıydı!
5- Terör örgütü yol keser, haraç toplar, sözde mahkeme kurarken "Devlet nerede?" diye soranlar, devletin varlığını göstermesinin bedelini siyaseten kullanmaya başladı!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA