Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKAN MÜDERRİSOĞLU

Rehberimiz: Kıymetini bilmemiz gereken 5 şey

Hayat... "Bir an öncesi ile bir an sonrası arasındaki farktır" deniliyor. Yeni bir yıla girerken, hayat muhasebesinin temel konularını hiç akıldan çıkarmamamız gerekiyor. Nerede ve kim olursak olalım. Peygamberimizin şu hadisi rehberdir: Beş şey gelmeden önce beş şeyin değerini bilin! 1- Ölümden önce hayatın, 2- İhtiyarlıktan önce gençliğin, 3- Hastalıktan önce sağlığın, 4- Yokluktan önce varlığın, 5- Meşguliyetten önce boş zamanın.

***
İnsan... 1- Ömür nimetini nasıl, nerede tükettiğinden, 2- Gençliğini nerede ve nasıl geçirdiğinden, 3- Malını nereden kazanıp, nereye harcadığından? 4- Yoksulun, mazlumun hakkını gözetip gözetmediğinden, 5- İlmini, yetkisini, gücünü insanlığın hayrı ve yararına kullanıp kullanmadığından hesaba çekileceğini bilerek yaşamalı. 2017'nin İslam âlemine, memleketimize, insanlığa huzur, barış, refah getirmesi dileğiyle...

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA