Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MURAT ÖZBOSTAN

Beşiktaş'ı şimdi kurt kapar mı?

Kulüpler Birliği patronu seçildiği ilk gün Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören'in demecini hatırlayalım: "Futbolda küme düşmenin kaldırılması konusunda Futbol Federasyonu'na başvuruda bulunduk.
15 kulüp küme düşürülmenin kaldırılması konusunda ortak düşüncede. Sadece 3'ü karşı çıkıyor."

Aradan çok fazla zaman geçmedi. Kulüpler Birliği Başkanı, ilk gün bu demecini küme düşmeyle ilgili olarak veriyordu. Tuhaf mıydı? Normal mıydı? Zamana bakıp görecektik. Sonrasında yaşanan pazarlıklar, baskılar, imza kampanyaları derken ne bir bütünlük sağlandı ne de birlik...
Başından beri Ankaragücü, Orduspor ve Galatasaray bu işe karşı çıkmıştı. Trabzonspor, camia baskısıyla geri adım attı; arkasından da Bursaspor... Oldu mu muhalif grupta rakam beş!
Toplantılarda Yıldırım Demirören, "İmzaları atalım, bütünlük sağlayalım" mesajları verdi; beş takım "Nuh dedi, peygamber demedi." Hatta onlara dediler ki "Sürüden ayrılanı kurt kapar..."
Ayrılanlar ayrıldı, ne kurt kaptı ne de başka bir şey... Konu TFF'nin Disiplin Talimatı'nın 58. maddesinin değişmesiydi. Yani küme düşme kaldırılsın operasyonu. Fenerbahçe Kulübü tartışmaların odağındaki takımdı ama bu pazarlıklarda hiç ön plana çıkmadı. Akıllı bir strateji izledi. İki kulüp Beşiktaş ve Gaziantepspor başı çekti imza olayında. Beşiktaş için ağır bir iddia vardı ortada.
Fakat bu kulübün başkanı bu işin öncüsü oldu. Sonuç başarısızdı. Yani istenen imzalar olmadı.

BEŞİKTAŞLI DURUŞU
Birkaç gün önce "İki kulüp daha fire verdi" diye haberler çıktı. Biri Beşiktaş, diğeri Gaziantepspor'du. Bu işten bir sonuç çıkmayacağını gören Yıldırım Demirören bir manevra yaparak, "Beşiktaş da şikeye karıştığı için 'talimatın değişmesini istiyor' şeklinde çok reaksiyon aldım. Beşiktaş'ın bu işte temiz olduğunu biliyorum ve buna leke gelmemesi için imzamı geri çektim. Federasyon kimin ne suçu varsa cezasını versin. Beşiktaşlılık duruşu bunu gerektirir" dedi.
Başından beri sergilenen tavrın yanlış olduğunun geç de olsa algılanması da güzel. Ama şu Beşiktaşlılık duruşunu keşke bu işin başında sergileseydi. İş yokuşa gidince değil!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA