Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖNERİ-YORUM ŞEREF OĞUZ

Kavşak ekonomisi

Yeni Anadolu'nun yenilenen kentlerinden biri Karaman... Türkiye haritasında, Mersin, Adana, Antalya ve Konya'ya komşu olmak, kente farklı bir varoluş koridoru hazırlıyor. Teşviklerin ivmelendirdiği Karaman'da, "kavşak ekonomisi" izlerini görmek mümkün. Kendi üretim kabiliyetini, coğrafi konumdan gelen lojistik şansıyla birleştirme gayreti, 5 yıl içinde Karaman'ın bahtını değiştirecek gibi görünüyor.
Nitekim tematik havaalanı fikri, Karaman'ı Yeni Anadolu'da farklılaştıracak. Konya'yı Güney su yollarına, Antalya'yı da orta Anadolu'ya kavuşturacak bu "kavşakta", lojistik havaalanı, kentin komşularına da hizmet fırsatı taşıyor. Belediye Başkanı Dr. Kâmil Uğurlu, gıda kentinin ötesine giden yolda, Karaman'ın geleceğe dair çok fazla fırsatlar barındırdığına inanıyor.
Pergeli alın ve Karaman'a koyup, kargo uçağı taşıyan ayağını 3 saat uzatın... 1 milyar tüketiciye ulaşmış oluyorsunuz. Hele ki bunun üçte biri gelişmiş Batı, üçte biri gelişmekte olan Kuzey, üçte biri de ekseni kayan dünyanın yeni zenginlik coğrafyası Güney ise, Dr. Uğurlu'nun vizyonu daha da anlam kazanıyor.
Tren, hızlı tren, karayolu ve lojistik temalı havaalanı... 5- 10 yıl içinde Karaman'ı Dağıtıcı Kent olarak şekillendiriyor kafamda. Kendi doğal kaynakları, ki güneş rejimi buna örnek, yerel kabiliyetleri, ki ticaret becerileri geçmişi, Karaman'ın tarih sahnesinde varolma macerasının gelecek garantisi gibi görünüyor.
Sanayi Odası Başkanı Mustafa Tokyay'ın vurgu yaptığı mevcut istihdam profili (tembelliğe meyilli) ile girişimci zihin yapısının (uzmanlığı dışlayan) değişme sürati, Karaman'ın gelecekle randevusunu belirleyecek.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA