Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖNERİ-YORUM ŞEREF OĞUZ

Kadın ve bilişim

Bildik ezberdir, kadını eğit, dünyayı dönüştürürsün. Hele ki kültürün kadın üzerinden yürüdüğünü bilirseniz, çocukların eğitiminde annenin vazgeçilmez önemine ulaşırsınız.
Bilgi ve iletişim teknolojilerinin mutfakları "uzay üssüne" ve evleri de "akıllı cihazlar deposuna" dönüştürdüğü ortamda, kadının bilişimle ilgisi, daha da önem kazanıyor. Yalnızca çocuğun eğitimi değil fakat aynı zamanda bilişim dünyasının fırsatlarından yararlanmada eşitlik sağlamak için şart. Bunun da yolu kadını bilişimle buluşturmaktan geçiyor. Bilişim dünyasının küresel devlerinden Intel, sosyal sorumluluk enerjisini, bu alana odaklamış şirketlerden biri. Intel Türkiye Ortadoğu ve Afrika Bölge Başkanı Ayşegül İldeniz, bu alanda bir "ilk"in sahibi. "World Ahead" adlı programı kendisi geliştirmiş ve bölgesinde uygulamış. Özü, gelişmekte olan ülkelerde teknoloji kullanımını daha etkin hale getirmek. Bu sayede insanların hayatında iyileşme sağlamak. Özellikle kadınların... Peki mevcut durum nedir?
Erkeklerde Internet kullananların oranı % 82 iken, kadınların üçte biri hiç Internet kullanmadığını söylüyor.
Erkeklerin % 70'i her gün en az 1 saat Internet'te zaman geçirdiğini belirtirken, kadınların % 30'u haftada 2-3 kere veya daha seyrek Internet'e bağlandığını söylüyor. Bilgisayar sahibi hanelerin yarıya yakınında "ailenin yetişkin oğlu", üçte birinde "baba", % 30'unda ise "ailenin yetişkin kızı" bilgisayar kullanıyor. Annenin bilgisayar kullandığı hanelerin oranı sadece % 18.
Genel kitlede bilgisayar kullanmak için uygun görülen ortalama yaş 11 iken kadınlar erkeklere göre bilgisayarla daha geç tanışılabileceğini savunuyor.
Günümüzde birçok sosyolog, erkekler bilgisayarı eğlence ve oyun için kullanırken kadınların bilgisayarla yeni işler başarmak peşinde olduğunu söylüyor.
Kendini geliştiren, içindeki potansiyeli, enerjiyi açığa çıkaran kadınların öncelikle kendilerine, çocuklarına ve ailelerine, ardından da topluma daha faydalı olacağı bir gerçek.
Çocukları büyüten kadınlarımız, teknoloji sayesinde daha mutlu ve huzurlu bir gelecek inşasına daha fazla katkı sağlayacak, kadınların iş hayatına aktif katılımı da ülkemiz ekonomisini olumlu etkileyecek ve rekabet potansiyelini artıracak.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA