Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖNERİ-YORUM ŞEREF OĞUZ

Önce tedbir sonra büyüme...

Büyümeye kafayı takmış biri olarak soruyorum: Her yıl %9.6 büyüme sayesinde 2023 hedeflerine varabileceğimiz ortamda OVP'nin aşırı temkinli tutumunu... Babacan "ihracat üzerinden her türlü atılım mümkün. Biz sadece 3 yıl için tedbiri önceledik" diyor.
Ekliyor: "Fren olmasaydı belki yarım puan daha fazla büyüyebilirdik ama ne pahasına?" Türbülansların yoğun olduğu dönemde bu risk üstlenilmemiş.
Büyümenin kalitesi, Babacan'ın gündeme getirdiği diğer bir husus. Söylediği: "Biz büyümenin kalitesine bakıyoruz. Kısa vadeli büyüme, küçülme getirmemeli" yönünde...
Enerji verimliliği, bu sürecin omurgasına oturtulmuş. Babacan "konutunu mantolayana taksitli ödeme dahil her türlü teşvik sunulacak" müjdesini veriyor. Sokak lambalarını led'e dönüştürmenin belki 3-4 milyarlık yatırımı olabilir ancak yılda 600 milyon liralık tasarrufa dikkat çekiyor.
Sohbetin bende kalan tortusu, karmaşada yol alan dünyada Türkiye'nin OVP'si, krizde pozitif ayrışmayı sürdürme önceliğini taşıyor.
Önce tedbir sonra büyüme...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA