Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖNERİ-YORUM ŞEREF OĞUZ

Faili meşhur

Gezi gerginliğinde durumdan vazife çıkaranlar, ertesi gün borsayı dibe çökertmiş ve günlük kayıp %10.4 olmuştu. İzleyen günlerde faizden kura dek ekonominin bütün mandalları denenmiş, krizde pozitif ayrışmayı başaran Türkiye'yi paçasından aşağı çeken gayretler tavan yapmıştı.
Herkesin karnından konuştuğu o dönemi hatırlayın; biri çıkıp "ben yaptım" diyemedi ama cari açıktan dış borca dek ekonominin yumuşak karnını sinsice tekmeleyenler ortalığı doldurdu. Gezi operasyonunun failleri meçhul kaldı, aktörlerinin üzerine gidilmedi.
Şimdi 17 Aralık operasyonu var ve bu defa ekonominin yanı sıra siyaset de hedefte... Hükümeti itibarsızlaştırma sürecinde kural, sınır tanınmıyor. Gerekirse kendi bankasını da batırma uğruna, hükümete "ekonomik suikast" girişimi sahneleniyor.
Başbakan'ın dün sözünü ettiği "ekonomik suikast" bu defa faili meçhul mü dersiniz? Sanmıyorum. Brutus'lar kendilerini saklayan gölgelere sığamayacak kadar artmış... Yaşlanan, yavaşlayan Avrupa'ya, durgunluğun pençesindeki pek çok gelişmekte olan ekonomiye ve küresel krize rağmen dinamizmini artırarak sürdüren Türkiye ekonomisi, şimdi "itibar erozyonu" ile vuruluyor.
Bana göre bu defa suikast girişimi faili meçhul değil. Aksine faili meşhur... Sayalım: 17 Aralık'ta okyanus ötesinden gelen dalga, bürokratik oligarşi ile içeriyi karıştırırken aynı anda düğmeye basan dış lobi, faili meşhurdur.
Eşanlı olarak içeride söylem birliği kuran finansal tiranların yerli işbirlikçileri faili meşhurdur. Geleneksel medyada susan ancak sosyal medyada öfkesini döken, beslendikleri ekonomiye ihanet edenler faili meşhurdur.
Halkbank'ı çökertmeye kalkan, verilerini rakip ülkelere sızdıran, FED kararı ardından faiz artsın türküsünü diline dolayan, döviz alımını, kur istikrarı bozulsun diye abartan, Gezi'de kursaklarında kalan heveslerini, "kriz ekibini topluyoruz, katılır mısın?" diye öneriye dökenler...
Ekonomiye suikast girişimi bu defa faili meçhul değil, ayan beyan faili meşhurdur!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA