Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖNERİ-YORUM ŞEREF OĞUZ

Terörün miting tarzı: Katliam

Cumhuriyet tarihimizin en büyük terör komplosu, Başkentimizde sahnelendi. Terör örgütü PKK'yı kullanan ama onu da aşan boyutta bir "istikrarsızlaştırma" projesi bu...
Arkasında kimlerin olduğunu henüz isimlendiremiyoruz ama hissediyoruz. Bu katliamın kimin ekmeğine yağ süreceğinden yola çıkınca, vardığımız adresler ne yazık ki Kandil'i de kapsayan ama onu da aşan çokuluslu şeytan ittifakı oluyor.
Demokratik haklarını meşru platformlarda savunan gençler üzerinden sergilenen bu katliamı, duygusallık boyutuyla değil, akıl ve bilgi odağında ele almakta fayda var. Zira bir sonraki adımda nereye yürüneceğini kestirmek için daha fazla veriye ihtiyacımız var.
İstikrarsızlaştırma sürecinin 2 temel amaç taşıdığını görüyoruz; Türkiye'yi, Ekonomik açıdan Yunanistan'a benzetmek, siyasi yönden Suriye'ye çevirmek... Ekonomiye yönelik saldırıların akim kalınca; sokağı karıştırmak, mayınlamak, meydanları kana bulama yolu seçilmiş gibi görünüyor.
Seçim sürecinde ülkenin iç siyasetini dizayn etmeyi de hedef alan bu katliamı ben bir tür "terörün mitingi" diye nitelendiriyorum. Siyasi partiler meydanda halk ile buluşur, seçmeniyle kucaklaşır. Diyarbakır'dan İzmir'e, Ankara'dan İstanbul'a dek kalabalıklar bir araya gelir, vaatlerini sıralar ve seçimde o talep eder. Terörün miting tarzı ise katliam şeklinde oluyor.
Suruç, bir katliam mitingiydi. Ankara'daki Kanlı Cumartesi de katliam mitingi oldu. Şeytanın çatal dili, kitleleri tedirgin etmek için terörün dehşetini sahneliyor. İstanbul gibi mega kentte benzer bir terör mitingi düzenlenebileceği ihtimali beni tedirgin ediyor. Son operasyonlarla omuru kırılan PKK'nın "eylemsizlik" talebinin karşılık görmeyişi, dünkü katliamın sebepleri arasında olabilir.
Bu noktada herkesin ve her kesimin diline hâkim olması şart. Terör zaten şeytanın dilidir ve ona karşı çıktığını sanarak, dolaylı da olsa bu dili kullanmak, en büyük gaflettir, ihanettir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA