Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖNERİ-YORUM ŞEREF OĞUZ

Londra Olimpiyatları’nı geride bırakan açılış

SABAH’ın sponsor olduğu Türkiye’nin ilk Expo’su Londra Olimpiyatları’nı dahi gölgede bırakan bir açılışa sahne oldu. G20’nin ardından yapılan bu organizasyon, Türkiye’nin olimpiyatlara bir adım daha yaklaştığını gösterdi

Olimpiyat kumaşından biçilmiş, muhteşem bir açılış seremonisi... Lazer ışıklar, devasa vinçlerden sarkan ışıklı tüller, suda yapılan estetik akrobatik danslar, suların fıskiyelerle dansı, bando ve gondol gösterileri... Ortak mesajı, ne kadar farklı zenginliği barındırdığımıza dair olan gösteri... Bundan 4 yıl önce Londra Olimpiyatları'nın açılış seremonisini izlediğimde; "bundan daha iyisi yapılamazdı" dediğimi hatırlıyorum. Önceki gece SABAH Şakayık Terası'nda Cumhurbaşkanı, devlet erkânı ve konuklarla izlediğimiz Expo 2016 Antalya'daki ses ve ışık gösterisi, Londra'dan da iyisinin yapılabileceğini gösterdi herkese... Bu yüzden olimpiyat kumaşından biçilmiş diyorum zaten... Bana göre gerek G20 Zirvesi, gerek Expo 2016, Türkiye'nin küresel organizasyonların şahı olan olimpiyatlara daha da yaklaştığını ispat etti dünyaya...

SABAH TERASI
Expo'nun ana medya sponsoru olan SABAH'ın Şakayık Terası'nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, eski Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Antalya Valisi Muammer Türker ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, su, ses ve ışık gösterisinden gözlerini alamadı. Gösteride, temsili bir şakayık çiçeğinin tomurcuklanması ile gün doğumu arasında bir benzerlik kurularak hayatın döngüsü canlandırıldı. Yüzlerce çocuk sahnede rengârenk kostümleriyle dans etti. Program, lazer ve duman şov, video mapping ve havai fişek gösterileriyle devam etti. İzleyen herkesi büyüledi.

5 BİN DAVETLİ
Expo 2016 Antalya'nın açılışına 5 binin üzerinde davetli katıldı. Fuaye alanındaki resmi açılışın ardından törene geçildi. 52 ülkenin bayrakları sahnede yerini aldı. Ülkelerin anonsu sırasında Türkiye'nin yanı sıra Azerbaycan, Filistin, Türkmenistan ve Kosova salonda büyük alkış aldı. Konuşmaların ardından Başbakan Ahmet Davutoğlu tören alanından ayrılırken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile Osmanlı Bahçesi'ne geçti. Burada bir süre mehter ve klasik müzik grubunun performansını izledi. Çin Bahçesi'ni açan Erdoğan, Milli Eğitim Bakanlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın "Geleceğimi Koruyorum" isimli standını gezdi, EXPO 2016 Antalya'nın maskotları Ece ve Efe ile birlikte fotoğraf çektirdi.

SABAH İLE 23 NİSAN COŞKUSU
Türkiye'nin en büyük kongre binası haline gelen Expo 2016'daki Sabah Dinlenme Merkezi, teması "çiçek ve çocuk" olan sergide dün 23 Nisan Bayramı çocukları için de etkinlik alanı oldu. Bilime dokunmak, çiçeği fark etmek, yeni nesillerin zihnine barış ve doğayı yerleştirmek gibi son derece hayati ve temel kavramların bu mekanda hayat bulması, katılımcıların yüksek ilgisiyle ödüllendirildi adeta.. Antalya'nın Aksu ilçesinde kurulan bin 121 dönümlük sergi alanında 191 gün boyunca açık kalacak. 6 ay boyunca ulusal ve uluslararası konserler, kongre ve sempozyumlar, dans gösterileri, müzikaller, tiyatrolar, atölye çalışmaları, milli ve özel gün ile Ramazan ayı etkinlikleri, sokak eğlenceleri gibi programlar düzenlenecek.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA