Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MELİHA OKUR

Barbaros'un torunları ticari seferde!

Ankara Gemisi'nin Yunanistan kadrosu renkliydi. Deniz Ticaret Odası Başkanı (DTO) Metin Kalkavan ile DTO Başkan Yardımcısı Halim Mete, "Armatörlerin babası" diye anılan Fenerbahçeli Şadan Kalkavan ve DTO Meclis Başkanı Cengiz Kaptanoğlu'nu da anmadan etmeyelim.
Denizcilik sektörü krizi atlatmaya çalışıyor. Barbaros'un torunları ticari sefere çıktı. İşte isimleri ve söylemleri...
Eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Salim Dervişoğlu: 11 yıl önce emekli olmuş. Hiç bir şirkette çalışmıyor. O yüzden rahatım... "Almanya'dan denizaltı almaya ihtiyacımız var mı?" diye sordum... Türkiye'nin deniz filosunda 17 firkateyn, 14 denizaltı var. 6 denizaltısı 30 yaşın üstünde... Yani yaşlı. Dervişoğlu, "Gençleştirme şart" diyor.
Eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Metin Ataç: Daha yeni emekli oldu... Savunma sanayi harcamalarını kısan Yunanistan'ın halini sorduk. Ataç, teknik bilgi verdi. ABD ve İngiltere'nin nükleer denizaltılar yaptığını, Fransızlar ile İspanyolların 'Teknolojileri belli' diyerek çok fazla seçenek olmadığını söyledi. 209 sınıfı denizaltısı olan Türkiye'ye 214 ve 216 sınıfı dizel elektrikli denizaltılar gerekliymiş. Almanya'dan denizaltıları alırsak, Deniz Kuvvetlerimiz otomobilcilerden önce, elektrikli pil kullanacak.
Denizcilik Müstaşarı Hasan Naiboğlu: Çözülmesi gereken pek çok sorun var. En acili Türkiye'nin koster filosu. 30 yaşın üstünde 100 gemi var. Gemiler yaşlı ve alarm veriyor. Müsteşarlık çalışma yapmış. 700 milyon dolar kaynak gerekiyor.
Kuzey Marina Müşavirlik Şirketi sahibi Emin Yaşacan: Gemileri sigortalıyor. Gezi boyunca suskundu. Merak ettim ve sebebini öğrendim. Mavi Marmara'yı, İstanbul'dan hareket edinceye kadar sigortalamaya çalışmış, ancak bunu başaramamış.
Bartın Milletvekili, eski TBMM Başkanı Köksal Toptan: Karadeniz Ereğli'deki tersaneleri inceliyor. Tersanelerde çalışan sayısının 7 binden 2 bine indiğini söyledi. Devreye girmesi beklenen Kredi Garanti Fonu Tebliği'nin bu tersaneleri canlandıracağını söyleyerek ekledi: "Tuzla'nın ara sokaklarındaki mega yatçıları da Alaplı'ya taşıyacağız." Haydi rastgele...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA