Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MELİHA OKUR

Formül casuslardan saklanıyor

AKSA böyle stratejik bir hammaddeyi üretme kararını nasıl almış? Yanıt, Akkök İcra Kurulu Başkanı Mehmet Ali Berkman'dan geliyor:
"2006'da tekstilin hız kaybetmesiyle, 1.6 milyon lira teşvik alıp, karbon elyafı üretmeye geçtik. Ama lisansının satışı yok. ABD, Japon, Alman ve G.Koreli üreticiler formüllerini devlet sırrı gibi gizliyor.
Tam üç yıl AR-GE ekibimizle deneye deneye karbon elyafı üretmeyi başardık. Kendi teknolojimizi geliştirdik. Yüzde yüz Türk malı olan karbon elyafında bilgi transferine hazır bir noktaya geldik."
Şimdi şirket "Rakipler formülü çalabilir" korkusuyla uluslararası patent için başvuruda bulunamıyor.
Ürettikleri malzemenin çoğunu ihraç ettiklerini belirten Aksa Yönetim Kurulu üyesi Mustafa Yılmaz, Türk malı "karbon elyafın" giderek rağbet gördüğünü söylüyor.
İddialı, "Müşterilere bakarsanız malımız kalite olarak Japon Mitsubishi'nin üretiminin üzerinde... 'Sizi, Mitsubishi'nin altına koymak haksızlık olur' diyorlar" diyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA