Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MELİHA OKUR

Libananco davasına dikkat!

Az gittik, uz gittik!.. Çukurova Elektrik ile Kepez hisselerinin yüzde 60'ına sahip olduğunu iddia eden Güney Kıbrıs şirketi Libananco'nun 2007'de Türkiye aleyhine açtığı 10.1 milyar dolarlık tahkim davasında nihayet sona geldik.
Dünya Bankası nezdinde bir kuruluş olan Uluslararası Yatırım Uyuşmazlıkları Çözüm Merkezi (ISCID) beş yıldır süren davadason sözü 9 ay önce söyledi.
Türkiye sabırla bekledi.
Aldığımız bilgiye göre, Enerji Bakanlığı, bu hafta içinde ellerine ulaşmasını bekliyor.

***
Hem Türkiye, hem de Interpol tarafından aranmasına rağmen Fransa'ya yerleşen batık işadamı Cem Uzan da davayı yakından izliyor.
Libananco'nun açtığı tahkim davasını Türkiye adına Enerji Bakanlığı'nın yanı sıra Coşar Hukuk Bürosu ve TMSF avukatları da takip etti.
Eğer Tahkim heyetinin kararı, "esastan görüşülmesi yönünde" çıkarsa, dava 10 yıla kadar uzayacak. Bu süreçte, taraflar mahkemeye yeniden delil sunacak. Eğer Tahkim heyeti, yetkisizlik kararı verirse, dosya kapanacak. Bu kez Uzan ailesi, Türkiye'ye tazminat ödeyecek.
***
Konu her açıdan kritik. Biz, bu davaya dikkat çekiyoruz. Çünkü kulislerde müthiş bir hava estiriliyor. İddia o ki, ICSID, zararı kabul etmiş. Kâr kaybının da bilirkişi ile saptanmasını istiyor. Biz, söylentiye değil, gerçeğe bakarız. Biliyoruz ki bu dava artık ekonomik değil siyasi... Arka planda G. Kıbrıs ve güçlü İsrail avukatlarının birlikteliği var. Mahkeme Fransa'daydı.
Türkiye büyük devlet, boş durmaz, durmadı. Güçlü bir devlet olmanın sorumluluğunu yerine getirdi. Kararı göreceğiz!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA