Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKUR TEMSİLCİSİ İBRAHİM ALTAY

Kim bu erkekler

Okurumuz Halit Y. aradı... sabah.com.tr'yi açtığında karşısına şöyle bir başlık çıkmış: Aynı Gecede 14 Kadınla Birden.
Kimden söz edildiğini merak etmiş ve tıklamış. Karşısına tam 74 sayfalık bir galeri çıkmış. Başlığı: Tek Kadınla Yetinmediler.
Burada araya girip bir açıklama yapayım. Bu 'galerici tarz' internet medyasının ortak problemi. sabah. com.tr İyi, Kötü, Çirkin (07.10.2013) yazımızdan sonra bütün galerilerin ilk sayfasına 'tümünü gör' düğmesi ekleyerek bir iyileştirme sağladı. Bu sayede başlıkta sorulan sorunun cevabını ya da bilginin açıklamasını bulmak için bütün sayfalara tek tek tıklamaya gerek yok.
Halit Y. bu düğmeyi görmemiş ve ancak 71. sayfaya geldiğinde anlamış ki sözü edilen kişi Mickey Rourke adlı bir aktörmüş. Rourke katıldığı bir televizyon programında böyle bir iddiada bulunmuş. Erkek mavrası mıdır, gerçek midir bilinmez ama sabah.com.tr haberleştirilmeye değer gördüğüne göre bir ciddiyet payı olmalı değil mi?
Bu açıklamanın ne kadar güncel olduğu bir yanda... Haber ya da galeri değeri taşıyıp taşımadığı diğer yanda...

Tuhaf bir kolaj
Daha da önemlisi; okurumuzun şikâyet ettiği galeri-haberin iler tutar yanı yok.
Ferdi Tayfur, Şoray Uzun, İzzet Yıldızhan, İbrahim Tatlıses, Mehmet Ali Erbil, Okan Bayülgen, Nejat İşler, Teoman, Tuna Kiremitçi, (Warren) Beatty, Mickey Rourke, Nuri Alço gibi isimler peş peşe sıralanmış. Hepsine birkaç sayfa ayırıp özel hayatları, ilişkileri, aşkları vs. anlatılmış.
Baştan sona okuduğunuzda bu haber,
Aynı anda birden fazla kadınla birlikte olan erkekleri mi,
Sevgililerinin sayısını kendisi bile bilmeyen erkekleri mi,
Boşanıp tekrar evlenen, birden fazla evlilik yapan erkekleri mi,
Resmi nikâhlı eşi varken dini nikâh adı altında bir başkasıyla yaşayan erkekleri mi,
Şıpsevdi ya da çapkın erkekleri mi,
Kısacası kimi anlatıyor belli değil.
İnternet haberciliği başlık, spot ve dil konusundaki ilkelere uymak zorunda olmadığımız anlamına gelmiyor. Üstelik galeride son derece cinsiyetçi bir dil kullanılmış. Haberin bir konusu, bütünlüğü ve güncelliği de yok. Eminim, sabah.com.tr yöneticimiz sevgili Özgür Yici gerekeni yapacaktır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA