Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKUR TEMSİLCİSİ İBRAHİM ALTAY

Kanun Yolu

SABAH, yayından kaldırma işlemlerini 6532 sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayımlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun'un 9. maddesine göre gerçekleştiriyor. Buna göre, okurlardan ya da avukatlarından mail, faks veya ihtarname yolu ile gelen yayından kaldırma talepleri, kanunen yerine getirilmesi zorunlu başvurular niteliğinde bulunmuyor.
Ama bu başvuruların doğru biçimde yapılması da gerekli... Çünkü 9. maddeye göre Sulh Ceza Mahkemesi'ne başvurabilmek için önce ilgili haberin yayıncısına başvurmak zorunlu. Başvurusu dikkate alınmayan okurlar 15 günlük yasal süre içerisinde Sulh Ceza Mahkemesi'ne başvurup yayından kaldırma kararı alabilir.
Sabah ilke olarak bu karara itiraz ediyor ve itiraz Asliye Ceza Mahkemesi'nde inceleniyor. Sabah'ın itirazı reddedilirse karar kesinleşiyor ve ilgili içerik 2 gün içerisinde internetten kaldırılıyor.
Kişisel görüşüm, ilgili kanunun müştekiye getirdiği külfetler gibi maddi ve kopyaların takibi gibi teknik konularda güncellenmesi gerektiği yönünde. Ama şimdilik elimizde olan bu.
Okurlarımıza duyurmuş olayım.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA