Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKUR TEMSİLCİSİ İBRAHİM ALTAY

Kim birinci oldu?

Hıncal Uluç ile Haftanın Gündemi, sabah.com.tr'nin en çok okunan sayfaları arasında. Özge Aydın'ın Hıncal Uluç'la yaptığı söyleşiler büyük ilgi görüyor.
Serinin 25 Mart 2014'te yayımlanan bölümünde Uluç şöyle diyor:
"1980 Moskova Olimpiyatları'nda Sebastian Coe, Steve Ovett'in arkasından ikinci oldu. İkisi de İngiliz Milli Takımı'nda yarışıyorlar. Birinci İngiliz; ikinci Coe, o da İngiliz..."
"...O yarışın ardından ben de basın toplantısındaydım. Bir Amerikalı, 'Ovett birinci, siz de ikinci oldunuz. İngiltere 1500 metrede ilk iki sırayı aldı. Ama yakanızda gümüş madalyayı göremiyoruz' dedi."
Söyleşi böyle devam ediyor.
Serdar Erzurumlu adlı okurumuz uyardı: "1980 Moskova Olimpiyatları'nda 1500 metre koşusunu Sebastian Coe kazanmıştır, Steve Ovett değil." Araştırınca gördüm ki okurumuz haklı. Koşunun videosunu da bulup seyrettim. Ovett ikinci değil, Jürgen Straub'un ardından üçüncü olmuş. Buradan düzeltmiş olalım.
Muhabirlerimizden beklentim söyleşilerinde geçen bütün verileri yayına vermeden önce kontrol ve teyit etmeleri yönünde. O sayede bu tür hataların önüne geçilebilir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA