Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKUR TEMSİLCİSİ İBRAHİM ALTAY

Okurdan kısa kısa

Hasan Arıca: "Mahkeme Sorusunu Bilemeyen Hukuk Öğrencisi başlığıyla paylaştığınız videodaki Ziya Can Arıca'nın babasıyım.
Belirtmek isterim ki sizin hukuk öğrencisi dediğiniz çocuk okulu daha bu sene kazandı. Yarışmadan daha bir hafta önce açılan okulda zaten yarışma mülakatları nedeniyle derslere bile doğru düzgün katılamadı.
Dolayısıyla haberi paylaşmadan önce daha iyi araştırmanızı ve kullandığınız cümleleri daha özen göstererek seçmenizi beklerdim. Durumu yeniden değerlendirmenizi ümit ediyorum."
NOT: Okurumuz haklı. Yarışma programlarıyla ilgili haberlerde bu soruna rastlıyoruz. 'Genel kültür' mefhumuna verilen sübjektif ve abartılı önem nedeniyle bu tür olaylara bir haber değeri atfediliyor. Bu yapılırken de haberin objesinin kişilik haklarına saygı gösterilmiyor. Doğrusu, programı konuşulur kılmak adına yarışmacıları rencide eden, suçlayan, küçümseyen ifadelerin kullanılmaması olacaktır.
Murat Kılıçarslan: "Avukattan Şok Tehdit (08.10.2014) başlıklı haberinizde olayın nerede geçtiğine dair bir fikriniz var mı? Nerede kaldı 5N 1K.
Yayımlanan haber belki de bir bulmaca ve siz olayın nerede geçtiğini bulana ödül veriyorsunuz.
Ömer Ziya Sarıkaya: "Sabah ana sayfasındayım ancak hiç bir yerde namaz vakitlerini göremedim. Döviz fiyatları var, borsa var, hava durumu var, fal var, sudoku var, lig durumu var. Namaz vakitleri yok. Onu da bir yere koyarsanız sevinirim."
NOT: Teknik olarak bütün illerin ve ülkelerin namaz vakitlerini içeren bir çizelgeyi ilk sayfada paylaşmak zor. Yine de zaman zaman okurlarımızdan gelen bu talebi paylaşmış olayım.
Ali Süzen: "İstanbul'da da Asker Şehre İndi şeklinde atılan başlık yanlıştır. Türk ordusuna haksızlıktır.
Sanki açlıktan ayılar , kurtlar şehre iniyor. Sanki köyden indim şehire durumu. Bu askerler zaten İstanbul'da ve İçişleri Bakanlığı tarafından görevlendiriliyor."
Nurettin Türk: "02 Ekim 2014 tarihli gazetenizde Memur Maaş Zamları Belli Oldu başlıklı bir haber yayımlandı. Ben devlet memuruyum. Halihazırda 2014 yılı ocak ayında verilen zamdan başka bir zam almadım. Haberde yazılanlar da ocak ayında memurlara verilen zamlar.
Yenilerde böyle bir zam söz konusu olmadı."
Damla Ç.: "Gazetenizde 17.04.2013 tarihli düğünümüzün haberi ve fotoğrafları yer alıyor.
Evliliğimin sona ermesi nedeniyle haber ve fotoğrafların kaldırılmasını talep ediyorum."
NOT: Haberde bir yanlışlık ya da sorun yok. Okurumuzun boşanmış olması, hiç evlenmemiş olduğu anlamına gelmiyor. Haberin güncel olmadığı doğru ama ne yazık ki Türkiye'de 'unutulma hakkı' kavramı henüz yerleşmedi.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA