Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKUR TEMSİLCİSİ İBRAHİM ALTAY

Küçük hatalar büyük sonuçlar

Bir noktalama işareti, bir rakam, bir simge haberin bütün anlamını değiştirebilir. Okurlarımız geçtiğimiz hafta içerisinde buna dair güzel örnekler gönderdiler.
"Suriye'de Esad rejimine destek veren Türkmenlere saldırıda bulunan Rus uçağına ulaşılamıyor" cümlesi mesela. 'Destek veren' ibaresinden sonra virgül koymayı unutmuş editörümüz... Bu yüzden, diğer anlatım hataları bir yana, Rus uçağının saldırdığı Türkmenlerin Esad rejimine destek veren Türkmenler olduğu sonucu çıkıyor haberden.
Bir başka haberde "16 yıllık bir öğretmenin halen bin 699 lira olan maaşı, bu zamla 2 bin 860 liraya yükselecek" demiş yazan kişi. Oysa kısa bir araştırmayla öğretmenimizin şimdiki maaşının 1699 değil 2699 lira olması gerektiğini bulabilirdi editörümüz. Bulamıyorsa 'yüzde 50'den fazla zam' tarzında bir başlık daha iyi giderdi bu habere.
Lira demişken... sabah.com. tr'de 'sınıfının en ucuz arabaları' konulu bir galeri yapılmış. Bir arabanın Euro cinsinden değeri, Lira cinsinden yazılmış. Olmuş mu sınıfının en pahalı arabalarından biri en ucuz araba?
Bunlar küçük ve sıradan yazım hataları gibi görülebilir ama aslında durum öyle değil. Haberin bütün anlamı değişiyor; okurun algı ve beklentisi etkileniyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA