Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Soru-Cevap

İstanbul Meteoroloji Bölge Md. Mustafa Yıldırım

Mustafa Bey bize neden haber vermediniz çok yağmur yağacak diye?
Sizin internetiniz yok mu?...
Var ama ben İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Vekili İdris Güllüce'nin söylediklerini hatırlatmak için sordum. "Yağan yağmur aynı yağmur değil" diyor. Ne demek bu?
Biz yağışlarla ilgili 'bu kadar yağış olacak, şu kadar yağış olacak' gibi herhangi bir yorum yapmadık. Biz sadece yağışın perşembe-cuma günleri etkili olacağını ve İstanbul için de sıkıntı yaratacağını söyledik. Doğal afet veya tedbir gerektirecek olaylarda zaten uyarılarımızı yapıyoruz.
Peki bu tahmininizi sıkıntı var diye mi ilettiniz yetkililere?
Tabii ki. Telefon görüşmelerimizde bizzat söylüyoruz. Bütün raporlarda da belirtiyoruz, yağışın etkili olacağını ve tedbir alınması gerektiğini kendilerine iletiyoruz.
Tehlikeyi söylemek için metrekareye kaç kilogram yağış düştüğünü bildirmek gerekiyor mu?
Biz sadece etkili bir yağış olacağını, İstanbul için tedbir alınması gerektiği durumlarda müdahalede bulunuyoruz.
Güllüce'nin söylediği, 'meteorolojinin verdiği bilgiyle yağan yağmur aynı değil' lafı doğru mu?
Hayır. Biz İstanbul Bölge Müdürlüğü olarak Başkan'a 'Şu şekilde yağış olacak, ya da 30-50-100 kilogram yağış düşecek' diye bir bilgi vermedik. Ancak, Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) içerisinde meteoroloji birimi kurduk. Başkan oradaki arkadaşları kastetti.
Başkan'ı yanıltan AKOM mu?
Bu sorunun cevabını kendi içlerinde bulmaları lazım.
Önümüzdeki günler için durum ne?
Yağış bugün de etkil olacak. Cumartesi günü ise azalarak devam edecek. Pazar günü yağış yok. Hava sıcaklığı artacak. Ama sıcaklık uzun sürmeyecek, ondan sonra yine yağış var.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA