Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Ankara'da MHP kazanabilir mi?

İki parti arasında sıkışan bu yerel seçimlerde MHP'nin nasıl bir performans göstereceği merak ediliyor. Bugüne kadarki yerel seçimlere bakınca özellikle üç büyük şehirde, İstanbul, Ankara ve İzmir'de MHP'ye pek şans verilmiyor. Ama bu kez Ankara adayı Mansur Yavaş'ın durumu kafalarda soru işareti yaratıyor. Acaba aradan sıyrılabilir mi?
Soruya dışardan bakınca olumlu bir cevap vermek zor. Ancak Ankara'ya daha içeriden bakanlar aynı görüşte değil. Çünkü ortada iddialı bir belediye başkan adayı var.
İki dönemdir Ankara'nın Beypazarı ilçesinde belediye başkanlığı yapan Mansur Yavaş, inanılmaz bir başarıya imza atmış bir isim. Düşünsenize, 10 yıl önce adeta bir köy olan Beypazarı bugün yılda 300-400 bin turist ağırlıyor ve binlerce aile turizmle geçiniyor. Altyapı sorunu yok. Şık otellere, şirin ve yaşanabilir bir kente dönüşmüş Beypazarı.
Peki, bunlar Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı kazanmaya yeter mi?
Cevabını Mansur Yavaş veriyor:
"Avantajlarımız var. Ankara'dan gelip Beypazarı'nı gören 1 milyon kişi var. Dolayısıyla Ankaralı Beypazarı'nı çok iyi tanıyor. Yaptıklarımızı iyi biliyor. Ayrıca Gökçek seçilirse bir şey değişmeyecek Ankara'da. Üniversitelerle kavga, meslek odaları ile kavga, Keçiören'de kavga, Altındağ'da kavga... Karayalçın için de aynı şey geçerli. Kavga istemeyen Ankaralılar beni seçecek."
Beypazarı'ndan Ankara'ya uzanan bu başarı öyküsü sürpriz yaparsa en azından ben şaşırmayacağım.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA