Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

CHP MYK'ya kim damgasını vuracak?

CHP kurultayını geride bıraktık. İki gün Ankara'da CHP kurultayıyla başlayan yeni sürecin şifrelerini çözmeye, CHP'nin nereye doğru yöneldiğinin ipuçlarını öğrenmeye çalıştık.
Önce şunu söylemekte yarar var; CHP'de beklenen değişimi bulmasak da tüm siyaseti etkiyecek bir değişim olduğu çok açık. Bir kere en büyük değişimi CHP kendi içinde yaşayacak. Çünkü tam 18 yıldır değişmeyen ve değiştirilemeyen Baykal dönemi artık bitti.
Yeni bir genel başkan ve yeni bir parti yönetimi var.
Şimdi merak edilen partinin ne yapacağı ve nasıl bir politika izleyeceği… CHP'deki bu değişim doğal mecrasında akan siyasetin çözüm üretmesiyle ortaya çıkmadı. Zorunlu bir süreçti ve bu nedenle de biraz aceleye geldi.
Bu nedenle de zorunlu sürece damgasını vuran Genel Sekreter Önder Sav oldu. Liderin ortaya çıkışı da, Parti Meclisi'nin oluşumu da bir Sav Prodüksiyonu eseriydi. "Çekingen yenilikçiler" diyebileceğimiz Kılıçdaroğlu da Gürsel Tekin de bu süreçte etkili olamadı.
Bu gerçek partinin bundan sonraki yürüyüşünün de ipucunu veriyor.
Parti Meclisi'nde yüzde 70'e varan bir değişim ve gençleşme oldu. Düne kadar DP'ye genel başkan olacağı konuşulan Süheyl Batum'dan sol tutumuyla dikkat çeken gazeteci Enver Aysever'e kadar çok sayıda yeni isim var. Sert, tartışmacı ve daha ulusalcı bir çizginin ağırlıkta olduğu söylenebilir. Ama genel siyaseti belirlemede ne kadar etkili olurlar onu zaman gösterecek.
Ancak CHP'yi yakından bilenlerin söylediği bir gerçek var; iki ayda bir toplanan Parti Meclisi'nden çok Merkez Yönetim Kurulu ve genel sekreterlik ön planda olacak.
Bu noktada Baykal'ın çok arzu ettiği genel başkan yardımcılıkları formülü de artık geçerli değil. Üç kişinin öne çıkacağı bir yapıdan söz ediliyor. Genel Sekreter Önder Sav, Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Süha Okay ve Genel Sekreter Yardımcısı Tekin Bingöl
Kuşkusuz yeni yönetim için şu isimlerin de adı geçiyor. Genel Başkanı yardımcılıkları için Haluk Koç, Süheyl Batum, Gürsel Tekin, Gülsüm Bilgehan Toker, Sencer Ayata…
Genel Sekreter yardımcılıkları için de Oğuz Oyan, Nuran Yıldız, Mahmut Duyan veya Hikmet Çelik.
Merkez Yönetim Kurulu'na da muhtemelen Faik Öztırak, Abdürrezzak Erten, Mehmet Faraç, Gökhan Günaydın, İzzet Çetin, Gündüz Veli Şahin, Nihat Matkap, Nihat Nalbantoğlu gelebilir.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA