Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Eski merkez sağda son tango

Siyasette sürekli küme düşen Demokrat Parti bugün "genel başkan seçimsiz" bir kongre yapıyor.
Böyle bir kongre yapıyor, çünkü Demokrat Parti Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk daha önce "Bırakacağım" dediği genel başkanlığı bırakmak istemiyor. Bunu da Cumhurbaşkanı Demirel'in hatırı için yaptığı söyleniyor. Belki Baykal'lı CHP olsaydı DP'yi elde tutma bir işe yarardı ama artık o da yok.
Gidiş iyi değil. Değil çünkü bu gidişle partide kadro kalmayacak.
Baksanıza istifa eden edene... GİK üyeleri Barış Tarhan, Muammer Usta, Bülent Biçer istifa etti. En son genel başkan yardımcılarından eski bakan Salim Ensarioğlu da zehir zemberek bir açıklama yaparak istifa etti.
ANAP'lılar ise hepten umutsuz.
En umutlu ANAP'lı Mesut Yılmaz bile şu tespiti yapıyor:
"DP'nin geldiği noktadan memnun değilim. 7 ay zarfında henüz birleşmeyi hem hukuki hem de siyasi olarak gerçekleştirdiğimizi söyleyemem."
Kısaca DP'nin durumu bir hayli vahim ama buna rağmen liste yarışından da vazgeçilmiyor. Bugün üç GİK listesinin çıkacağı konuşuluyor. Şimdi gelelim DP'de adı sık geçen ama bir türlü ortaya çıkmayan Tansu Çiller'e... Anlaşılan o DP'den umudunu kesti. Zaten Çiller ne demişti:
"Bizler artık köşemize çekilelim."
Peki, bir önceki genel başkan Süleyman Soylu nerelerde? 2011 sonuna kadar siyaset yapmama kararı alan Soylu da kongreyi izliyor ama biraz uzaktan...

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA