Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Bu sözler hangi siyasetçiye ait?

Zaman zaman "Yeni CHP"den söz ediyorum ama CHP'lileri dinleyince de "yeni" kısmının fazlalık olduğunu düşünüyorum.
Yine televizyonda siyasetçilerin içinde yer aldığı bir tartışma programından söz edeceğim.
Konu, sıcak gündem maddesi terör... Herkes siyasetçilerin ağzından çıkacak umutlu bir şeyler bekliyor. Özellikle de "Yeni CHP" adına katılan konuşmacılardan... Çünkü sola açılan ve değişim rüzgârı estiren bir tek CHP var.
Şimdi size o tartışmada yer alan iki siyasi parti temsilcisinin söylediklerinden birkaç tespiti aktarıp şu soruyu soracağım: Acaba bu sözler hangi parti temsilcisine aittir?
Hazır mısınız?
İşte o programdan birkaç alıntı:
Siyasetçi 1: Şimdi şu manzaraya bakın. Ergenekon ve darbeci diye orduda önüne geleni tutuklayıp içeri atıyorlar. Sonra da teröre karşı ordunun mücadele etmesini istiyorlar. Terörle mücadele edenler tutuklanırsa ordunun morali mi kalır?
Siyasetçi 2: Hukuk dışı oluşumları bahane haline getirmemeliyiz. Türkiye demokrasi içinde bu hukuk dışı yapılarla mücadele etmeli. Ergenekon'la mücadele Türkiye'de demokrasinin oturması için zorunludur. Ordu da demokrasi içindeki görev alanına çekilmelidir.
Siyasetçi 1 bu noktada devreye girip müdahale diyor:
"Balyoz'da tutuklananların hepsi bırakıldı ama..." Siyasetçi 2 cevap veriyor: "Yargı süreci devam ediyor. Bırakılması suçsuzluk anlamına gelmez. Ordu içinde Ergenekon denilen darbeci ve hukuk dışına çıkan yapılar var. Ordu da bunlara karşı tavır almalı..."
Kulaklarıma inanamıyorum, sözlerden birinin sahibi CHP milletvekili diğeri ise MHP Merkez Yönetim Kurulu üyesi... Biri sol, sosyal demokrat olduğunu söylüyor, öteki milliyetçi muhafazakâr.
Peki, hangi söz hangi milletvekiline ait dersiniz?

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA