Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Yine olmadı Kemal Bey

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bir kez daha şaşırttı. Önceki gün Radikal gazetesinin manşetinde Kılıçdaroğlu' na atfen şöyle deniyordu:
"Üniversitelerde başörtüsü serbest olmalı..."
Bu yaklaşımı görenler, birbirine "İşte bak özgürlükçü CHP bu..." demeye başladı. Ancak ne yazık ki bu uzun sürmedi.
Tıpkı "Dersim Katliamı"yla ilgili tartışmalarda Onur Öymen için söylediği "Gereği yapılmalı" çıkışı ve Batman'da söylediği "Toplumsal uzlaşma için af düşünülebilir" deyişi gibi bu kez de geri adım attı.
Kılıçdaroğlu sık sık böyle yaptığı için hüsran yaşayanların sayısı da her geçen gün artıyor.
Kalemiyle Kılıçdaroğlu'na destek veren Hürriyet yazarı Ahmet Hakan da bunlardan biri... Hakan daha kaset skandalı patlar patlamaz büyük bir coşkuyla CHP'nin başına Kemal Kılıçdaroğlu'nun geçmesini savundu.
"Gandi Kemal" dedi, değişimden söz etti. Kısaca elinden gelen her şeyi yaptı. Ama sürekli gelip temel insan hakları ve özgürlükler sorununda takılıp kaldı. Örneğin Türban meselesi onun için çok temel bir özgürlük ölçüsüydü. Her defasında "Ne var türban üniversitede özgür olsa" dedi ama CHP'lilerden bu minvalde güçlü bir cevap alamadı.
Bakın son sevinci de kursağında kaldı. Önceki gün "İşte oldu Kemal Bey" diye coşkulu bir yazı yazdı. Sanıyorum, daha o yazı sayfaya girmeden CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun geri adım attığı haberi geldi.
Bakın ne diyor Kılıçdaroğlu:
"Türbanın siyasi malzeme yapılmaması ve tüm siyasi partilerle toplumsal uzlaşmanın sağlanması halinde çözülebilecek bir sorunla ilgili olarak kullanmadığım bir ifadenin manşetten verilmesinin meslek etiğiyle bağdaşmadığı kanısındayım."
İşte olmayınca olmuyor Ahmet Hakan...
Kimse Kılıçdaroğlu'ndan nasıl çözüleceğini sormuyor. Soru çok açık: Kızlar üniversiteye türbanla girebilir mi, giremez mi?
Aslında bu soruyu İstanbul seçimleri döneminde Kemal Kılıçdaroğlu'na defalarca sordum. Hep aynı yuvarlak cevabı aldım; "Türbanı siyasete alet etmesinler bu sorun çözülür..."
Aynı şey Kürt meselesi için de geçerli. "Silah bıraksınlar Kürt sorunu çözülür..."
İyi de silahı nasıl bıraktıracaksınız? "Silahı bırak" deyince PKK silahları bırakacak mı? Eğer o kadar kolaysa şimdi söyleyin de bari genç insanlar ölmesin...
İşin doğrusu Kemal Kılıçdaroğlu, hiçbir şey söylemeden çok şey söylemiş gibi yapıyor.
Bu yüzden "Nasıl çözersiniz, şimdi sürece neden destek vermiyorsunuz?" sorusuna bir cevap vermiyor. Biraz da sayenizde "avanta"dan siyasette bir yerlere gelmek böyle bir şey demek ki...
Kısaca hayalinizdeki Kemal'le gerçek Kemal'in buluşması pek kolay görünmüyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA