Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

CHP'den yeni Kürt Raporu

İki günlük Ankara ziyaretinde CHP içinde de neler olup bittiğini izlemeye çalıştım. Öncelikle şunu söylemekte yarar var; bugünkü CHP'nin ruh haliyle eskisi kıyas kabul etmez. Bir kere herkesin yüzü gülüyor. İkincisi hangi CHP'li ile konuşsak geçmişi de bugünü de yarını da konuşuyor hatta gerektiğinde eleştiriyor.
Bir önemli nokta da eski CHP'lilerin geri dönüş için arayış içinde olmaları. Arayış diyorum çünkü ayrılıp gidenlerin birçoğu bugün partide olanları eleştirerek hatta kırıp dökerek gitmişlerdi.
Hepsinin kafasında aynı soru var: "Acaba geri dönsek bizi alırlar mı?"
Mehmet Moğultay
'dan Hikmet Çetin'e Mehmet Tomanbay'dan Celal Doğan'a geçmişin bilinen isimleri tek tek veya birlikte CHP'ye dönmek istiyor. Tabii bir kısmı döndü bile…
Ama sadece eski CHP'lilerden değil, sol çevrelerden de ciddi bir katılım var. CHP'nin yeni yönetiminin etkili isimlerinden biri şöyle diyor:
"Sadece ilk bir ay içinde 70 bin başvuru var. CHP'de yeni bir dönem başlıyor."
Deneyimli siyasetçiye CHP'nin önümüzdeki dönemde nasıl bir siyasi yol haritası izleyeceğini de soruyorum:
"Birçok konuda paralel bir hazırlık içindeyiz. Bunlardan biri de Türkiye'nin en önemli meselesi olan Kürt meselesi. CHP bu meseleyi Başbakan Erdoğan'ın deyimiyle kimsenin ağzına almadığı dönemlerde gündeme taşımış ve raporlar hazırlamıştı. Şimdi o raporları güncelleyecek derin ve kapsamlı bir araştırma yapacağız."
Dün komisyon kurulacağı açıklandı. Peki, komisyonda kimler yer alacak? Onu da bir sonraki yazımızda açıklayacağız.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA