Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Paris'te Siyaset Akademisi

Türkiye'nin küresel dünyayla ilişkisi sadece ekonomi ve teknoloji üzerinden yürümüyor.
Artık siyaset de önemli bir iletişim aracı. Türkiye'nin yeni rolü, dünya siyasetinin de, think-tank kuruluşlarının da ilgili alanında... Gerçi iç siyasetimiz hâlâ eski siyaset dilini kullanıyor ama yeni nesil öyle değil. Sayıları az da olsa yeni nesil dünyayı izliyor ve daha çok siyaset üzerine kafa yoruyor. Bunu en net biçimde birçok üniversitenin bünyesinde kurulan "Siyaset Okulu"nda görmek mümkün...
İstanbul Aydın Üniversitesi Türkiye Araştırmaları Merkezi de uzun süredir Siyaset Akademisi'nde siyaset ve liderlik meselelerini ele alıyor. Şimdi buna bir de dış dünyaya açılma eklendi. Siyaset Akademisi ilk kez Fransa'da düzenleniyor. Türkiye'den siyasetçiler, öğretim üyeleri ve gazeteciler önümüzdeki hafta Paris'e giderek Fransa'nın önemli aydınları ve siyasetçileriyle bir araya gelip siyaset konuşacak. Araştırmalar Merkezi Başkanı Banu Dalaman bu gezinin amacını şöyle özetliyor:
"Fransa siyasi sistemini yakından izleyebilmek, devletin çalışma şartlarını yakından görmek, diplomasiyi milletvekilleri, diplomatlar, analistler ve bürokratlarla iletişim içinde öğrenmek ve pratik etmek... En önemlisi sivil toplum kuruluşlarının Fransa'nın politika yapım sürecini nasıl etkilediğine şahit olmak..."

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA