Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

'Kürt sorunu Türkiye sorunudur'

CHP Genel Başkanı Yardımcısı Haluk Koç, aynı zamanda CHP'nin Kürt Raporu'nu hazırlayacak heyetin de başında. Önceki gün heyetle ilgili haberimizde yer alan ve Mahmut Duyan'a ait olan "Türkiye'de Kürt sorunu yoktur" sözünün yanlış anlaşılmaması gerektiğini belirtip şunları söyledi:
"Aylardır önemli bir çabanın içindeyiz. En aksi görüşleri bile sabırla dinliyoruz. Tabii iki günde oturup bir üniversite tezi hazırlar gibi, toplumdan kendini soyutlayarak sadece teorik bilgilere dayanan bir rapor hazırlamak istemiyoruz. Siyaset halkla iç içe olmaktır. Örgütün nabzını rapora yansıtmadan sağlıklı sonuç çıkmaz. Bugün artık ulaştığı boyutlar bakımından Kürt sorunu tümüyle bir Türkiye sorunudur. Olayın temelinde de demokratikleşme yatar. Siyaset burada artık cesur olmalı, terörün rehinesi olmadan, sabırla kararlı bir şekilde çözüm için çalışmalıdır."
Koç, hükümet BDP görüşmeleri konusunda ise şunları söyledi: "Açıklamalar çerçevesinde bizim bilgimiz var. Başka bir şekilde ana muhalefet olarak bilgilendirilmiş değiliz."

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA