Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Kürtler, dindarlar ve mağdurlar

CHP'DEKİ kutuplar arası iç çekişmeler taktik savaşlarıyla sürüyor ama herkesin merak ettiği de bu savaşı kimin kazanacağı?
Parti tabanı da partiden beklentisi olanlar da sürecin bir an önce bitmesini istiyor. İkisi bir arada yöntemiyle CHP'nin bir yere gidemeyeceği görüşü giderek umutsuzluk yaratıyor. Bu konuda çaba harcayan isimlerden biri de Prof. Dr. Ahmet Özer...
Özer, geçmişte Baykal'a danışmanlık yapmıştı, şimdi de zaman zaman Kılıçdaroğlu'na yapıyor. Isparta Üniversitesi Siyaset Bilimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, bir süre önce Kılıçdaroğlu'na CHP'nin oyunu artırması için neler yapması gerektiğini anlatan geniş bir rapor verdi.
Raporda CHP'nin "Yeni CHP" algısı yarattığını, ancak hâlâ toplumun geniş kesimleriyle buluşmakta sıkıntılı olduğuna dikkat çekiliyor. Özer'e göre yüzde 20-25 eksenine sıkışan CHP'nin oyunu artırabilmesi için üç toplumsal kesimle buluşacak "sosyal demokrat" politikalara ihtiyacı var. Özer, CHP'nin buluşması gereken üç toplum kesimini şöyle sıralıyor: Kürtler, dindarlar ve mağdurlar. Ve devam ediyor: "CHP, Kürtler, dindarlar ve varoşlarda yaşayan mağdurlara ulaşmadan iktidar alternatifi olamaz. İktidara giden yolda öncelikle üç negatif algıyı da değiştirmesi gerekir. 1. CHP ana muhalefet partisi olmaktan memnun, 'İktidar olmak istemiyor' algısı. 2. CHP demokratik düzen içindeki sivil-asker tartışmalarında askerin yanında yer tutuyor, 'Militarist bir eğilimi var' algısı. 3. CHP sırtını devlete dayamış, halka rağmen politika yapıyor, 'Halkçı değil devletçi bir parti', algısı. İlk ikisinde adım atıldı ama asıl üçüncü adımı atması gerekiyor."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA