Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Siyasetin utanç davası

Siyaset, olgular ve fikri rekabet üzerine inşa edilmediği için Türkiye'de sık sık siyasi partilerde ihraç olayları yaşanıyor. Bu siyasi partilerde, parti içi demokrasi olmadığının da işareti...
Bunun son örneklerini 12 Eylül referandumu öncesi CHP ve Demokrat Parti'de gördük. CHP'den Ankara Milletvekili Eşref Erdem, DP'den ise eski genel başkan Süleyman Soylu, referandumda partilerinden farklı "evet oyu" vereceklerini açıkladıkları için ihraç edildiler. Siyaset, parti içi demokrasi üretmediği gibi hukuka da saygılı olmadığını göstermişti.
Eski Demokrat Parti Genel Başkanı Süleyman Soylu, tam da bu nedenle ihraç kararını mahkemeye götürdü.
Ankara 20. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde yaklaşık 4 aydır görülen dava önceki gün sonuçlandı. Mahkeme, Soylu'nun partisinden ihraç edilmesinin doğru olmadığına ve partisine geri dönmesi gerektiğine karar verdi.
Böylece Soylu partisine "hukuk" yardımıyla döndü. Siyasi partilerdeki hukuksuzluğun nelere yol açtığını da şu sözlerle anlattı:
"Bir siyasetçi olarak kendimi zindanda gibi hissediyordum. Hukuk yoluyla siyasal özgürlüğüme kavuşmam siyasetçi olarak beni utandırdıysa da Türkiye'deki hukuk adına sevindim... Bu hukukun bakış açısının değiştiğini gösteriyor."

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA