Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

17. sırada ama Berlusconi'nin reklamcısıyla çalışıyor

SİYASİ partilerdeki liste küskünlükleri geride kaldı ama listelerde seçilme şansı olmayanların ne yaptığı her zaman merak edilir.
Çünkü bir bölgede, her parti o bölgeden çıkacak milletvekili sayısı kadar aday ismi yazıyor ama hepsinin seçilme şansı yok.
Peki, listede seçilme şansı olmayanlar ne yapar?
Çok büyük sürprizler bir yana, listenin sonuna yazılanlar ya küserler ya da bir sonraki seçime hazırlık yaparlar.
Ama bazıları var ki, gerilerde bile olsa kazanma inancıyla çalışıyor. İşte onlardan biri, İstanbul 3. Bölge'de AK Parti listesinde 17. sıradan milletvekili adayı olan Alpay Tarhan...
Bu bölgeden 30 milletvekili çıkıyor. AK Parti'nin şansı da bir hayli yüksek. Ama 17 milletvekili çıkarır mı doğrusu Alpay Tarhan dışında kimse emin değil. Tarhan o kadar emin ki, görkemli bir ofis açtığı gibi, neredeyse bir siyasi parti gibi kampanya da hazırlıyor. Hatta öylesine iddialı ki, seçim kampanyasını İtalya Başbakanı Berlusconi'nin kampanyasını yürüten şirket yapıyor. Aslında Tarhan'ın kafasında Obama'nın ekibi varmış ama onlar çalışmaya başladıkları için getirtememiş...
Böylesine iddialı bir ekiple kampanya yapacak olan Tarhan, seçileceğine de kesin gözüyle bakıyor:
"Kazanmak istiyorum. Başbakanımız bize 3. Bölge gibi önemli bir bölgede teveccüh gösterdi. 6000 kişi içinden bizi, zor ama seçilebilir bir yere koydu. Ben seçileceğime inanıyorum."
Tarhan iddialı, ilk çıkışını da 23 Nisan'da 10 bin çocuğun katıldığı festivalle yaptı. Şimdi sırada engelliler ve Roman vatandaşlar var. Engelliler için İsviçre'deki bir uygulamayı buraya getireceğini söylerken, Roman vatandaşlar için de İngilizce eğitim kampanyası başlatıyor.
Gördüğünüz gibi siyasette sıra tek ölçü değil, önemli olan inanmak. Bugün değilse yarın...


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA