Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Şivan Perwer, BDP ve Sırrı Süreyya Önder

Önceki gün İstanbul Beşiktaş Meydanı'nı dolaşırken Bağımsız Milletvekili adayı sevgili arkadaşım Sırrı Süreyya Önder'in seçim bürosuna uğradım. Önder sanatçı ve sol kimliğiyle BDP'nin diğer adaylarından farklı olarak kent merkezine de seslenme potansiyeli olan güçlü bir aday. Bu yüzden Beşiktaş'ın göbeğindeki seçim bürosu bir hayli hareketli. Birkaç broşür, afiş dışında öyle pek fazla bir etkinlik de yok.
Ama müzik vazgeçilmez bir seçim aracı. Beşiktaş meydanına başta Kürtçe-Türkçe türküler olmak üzere sürekli çalan müzik farklı bir renk katıyor.
Kimse de dönüp ne çalıyor, neden çalıyor diye de sormuyor. Ya da geçmişteki gibi imalı bakışlar fırlatılmıyor. En azından şimdilik durum böyle...
Durum böyle ama benim dikkatimi Kürtçe türküleri söyleyen isim çekti.
Kim dersiniz?
Çok değil bir ay önce PKK-BDP siyasi hattı tarafından neredeyse "Hain" ilan edilen Şivan Perwer...
Sırrı Süreyya Önder sanatçı kimliğiyle farklılığını ortaya koyarak bir yanlışı deliyor ama insan Kürtçeyle Şivan arasındaki o güçlü bağı hiçbir siyasi gücün yok edemeyeceğini de görüyor.
Dahası BDP'nin seçim bürolarında Şivan Perwer çalınması onu "Hain" ilan edenleri tekzip ediyor.
Hayatla siyaset çelişirse olacağı bu...

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA