Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

'Beşiktaş yönetimi beni göndermek istiyor'

BİR süre önce İstanbul-İzmir Otoyol inşaatının temel atma töreni için gittiğimiz İzmir'de işadamları Adnan Çebi, Oğuz Çarmıklı, Hayrettin Özaltın, Erdal Eren ve gazetecilerle akşam yemeğindeyken Turizm ve Kültür Bakanı, AK Parti İzmir adayı Ertuğrul Günay da bize katıldı.Bakan Günay'la İzmir'deki seçim sürecini konuştuk ama İstanbul'daki İnönü Stadyumu'yla ilgili söyledikleri yabana atılacak gibi değildi.
Çünkü Beşiktaş Yönetimi Dolmabahçe'deki İnönü Stadyumu'nu yıkıp yeniden yapmak istiyordu. Bakan da bu girişime sıcak bakmadığını söyleyince Çarşı Grubu'nun da devreye girdiği düşük düzeyde bir gerilim yaşanmıştı. Peki, ne olacaktı İnönü Stadyumu'nun durumu?
Bakanın cevabı netti:
"İnönü Stadı için hazırladıkları proje sadece stat projesi değil. İçinde otopark, alışveriş merkezi hatta otel bile var. O yükü orası kaldıramaz. Dolmabahçe Sarayı'na çok zarar verir. Bunu da sadece ben değil TBMM de söylüyor."
"Bir ara formül bulanamaz mı?"
diye sorunca şu cevabı veriyor:
"O bölge zaten sorunlu. Süzer Plaza, (Gökkafes) hâlâ duruyor. Oraya hiç gitmedim. Sayın Başbakanımız da gitmiyor. Gücüm yetse orayı da yıkarım. Şimdi buna bir de İnönü Stadı projesi eklenirse felaket olur."
Sonra da gülerek şu ilginç açıklamayı yapıyor: "Sanıyorum Beşiktaş yönetimi benim seçimden sonra bakanlıktan uzaklaşmamı bekliyor."
İstanbul'un en önemli yerlerinden birine çağın standartlarına uygun bir stadyum yapılabilir mi? Bence Beşiktaş'a yakışan bir stadyum yapılabilir. Ama alışveriş merkezi değil, içinde bir sanat merkezi olan bir stadyum daha yakışır.


YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA