Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

İstanbul'da kim kazandı?

SEÇİMLERE birkaç gün kala İstanbul seçimlerini ele alan birkaç yazı yazdım. O yazılarda İstanbul'un üç bölgesindeki durumu şöyle özetlemiştim:
"Birinci bölge: AK Parti 15, CHP 11, MHP 2... Geriye iki milletvekili kalıyor. Bunun birinin bağımsız Sebahat Tuncel olacağına kesin gözüyle bakılıyor.
"
İkinciyi de yine bağımsız aday Tuncay Özkan'ın alacağı iddiasına yer vermiş ve sonucu şöyle bağlamıştım:
"Kimse (Özkan'ın seçileceğine) ihtimal vermiyor ama bu sürpriz gerçekleşirse yukarıdaki listeyi de değiştirebilir. Özkan bu düzeyde bir oy aldığında CHP söylenen 11 milletvekilinden birini bile kaybedebilir."
Sonuç: AK Parti 16, CHP 11, MHP 2 Bağımsız 1.
"İkinci bölge: Bölgede sürpriz beklenmiyor. Toplam 27 milletvekili çıkacak bölgede AK Parti 14, CHP 10, MHP 1, Bağımsız 1 görünüyor. Bir milletvekili de ortada."
Sonuç: AK Parti 15, CHP 9, MHP 2, Bağımsız 1.
"Üçüncü bölge: AK Parti 16, CHP 10, MHP 1, bağımsız 1.
MHP ve bağımsızların sürpriz çıkışı, AK Parti ve CHP'den birer milletvekilinin gidebileceği anlamına geliyor. Üçüncü bölge sürprize gebe..."
Sonuç: AK Parti 15, CHP 9, MHP 3 Bağımsız 1.
Sokağın nabzı bunu gösteriyordu ama bazı siyasetçiler yine bunu görmeyi başaramadı.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA