Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

BDP içinde neler oluyor?

BDP kulisleri son günlerde bir hayli hareketli... Yemin meselesi BDP içinde bildik "güvercinler-şahinler" tartışmasını yeniden alevlendirdi. Bir kesim "Ankara çözüm üretmiyor" derken, aralarında Leyla Zana, Ahmet Türk ve Altan Tan'ın da olduğu isimler "Çözüm Ankara'da" tezinde ısrar ediyor.
Durumu henüz yemin etmemiş Diyarbakır Milletvekili Altan Tan'a sordum. Tan yemin krizine atıf yaparak şöyle diyordu:
"Türkiye yeni bir anayasa yapmak ve Kürt sorununu çözmek istiyor. Kürt siyaseti de aynı şeyleri söylüyor. Kürt siyaseti, demokratik bir Türkiye hedeflemese, yüzünü Ankara'ya dönmese bizleri neden arasına alsın. Bunları düzeltmek Başbakan'ın elinde... Ankara'nın yolu tamamen kapatılırsa radikal unsurların eli güçlenir. Biri kalkar Kürdistan Meclisi'nden bahseder, bir başkası kalkar başka şeyden söz eder. Bunlar bugün konuşulacak şeyler değil. Biz çözümü Ankara'da arıyoruz. Başbakan'ın biraz yolu açması lazım..."
CHP ve BDP'lilerin Meclis Başkanı Cemil Çiçek'le görüşmeleri bu yaklaşımın partilerin içinde de güçlü bir destek bulduğunu gösteriyor.
Yemin krizi çözüme yaklaşıyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA