Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Sanat eseri gibi hediyelik eşya

Önceki gün Beyhan Bağış'ın İstanbul Ortaköy Esma Sultan Yalısı'ndaki davetine katıldım.
Bağış'ı bir iş kadını olarak İstanbul tanıyor ama eminim yakında Türkiye'de tanıyacak. Tabii siyasetçi eşi AB Bakanı Egemen Bağış nedeniyle değil, bir iş kadını kimliğiyle...
Çünkü Beyhan Bağış, o tarihi Esma Sultan Yalısı'nda karşımıza tarihle günümüzü buluşturan yeni bir projeyle, "Hikayesi olan hediyelik eşya..." projesiyle çıktı.
Siyasetçi eşlerinin, işleriyle ön plana çıkmalarına pek rastlanmaz. Kolay da değil. Ama sözünü ettiğimiz New York'ta nazar boncuğu satan Beyhan Bağış olunca işin rengi değişiyor. Amerika'da okuyan orada iş kadınlığına adım atan Bağış, Türkiye'ye döndükten sonra da iş hayatından uzak durmadı. Önce Harvey Nichols'ta yöneticilik ardından kendi işlettiği Vakko mağazaları geldi. Şimdi yükselen trend olan "Yeni Türkiye"de "sanat eseri gibi tasarlanan" ve bir hikâyesi olabilecek hediyelik eşya işini üstleniyor. İTÜ Endüstri Ürünleri Tasarım Bölümü'nden Yrd. Doç. Dr. Gülname Turan gibi akademisyenlerle çalışan Bağış, hedefini şöyle özetliyor:
"Olmayanı tasarlamak ve üretmek istiyoruz. Hedefim, değişim içinde, gelenekleri yaşatmaya çalışarak ilerlemek..."

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA