Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Sol yardımsever değil mi?

Başbakan Erdoğan'ın Somali gezisiyle ilgili konuşmaları dinlerken sık sık başta Kızılay olmak üzere yardımsever sivil toplum örgütlerinin adını andı. Doğru da yaptı. Çünkü birçoğunu yakından izliyorum bu örgütler inanılmaz işler yapıyor. Nerede bir doğal afet veya siyasi felaket varsa bu örgütler "insani" yardım için oraya koşuyor. Bosna'dan Endonezya'ya Çeçenistan'dan Filistin'e, Somali'ye her yerde bu örgütleri görürsünüz.
Eski Türkiye'de Kızılay da dahil bu örgütler sık sık tartışma konusu da oldu. İşin o yanını bir yana bırakıyorum, benim dikkatimi çeken şey farklı. Bu sivil örgütlerin hepsi "İslami" eksenli... Bunda bir mahsuru da görmüyorum. İHH, Kimse Yok Mu, Deniz Feneri ve Can Suyu en bilenen yardım örgütleri Belki 99 İstanbul depremiyle hayatımıza giren bir AKUT farklı yapıda...
Peki, neden solun, sosyal demokratların, CHP çevresinin hatta Kürt siyasi hareketlerinin böyle çabaları yok? Sosyal demokratlar yardımsever değiller mi?
Bu garip durumu Eski Kültür Bakanı, CHP Parti Meclis'i üyesi Ercan Karakaş'a sordum...
"Evet, gerçekten üzerinde düşünmemiz gereken bir durum... Aslında Avrupa'da ilk yardımlaşma derneklerin sosyal demokratlar kurdu. İşçi gettolarına yardım ettiler. Halen de devam ediyor. Ben Almanya'da İşçi Yardımlaşma Derneği'nin üyesiydim. Türkiye'de de güncel sıkıntıları giderecek bir yapı oluşturulmalı..."

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA