Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Yazlık evinizi kaç ay kullanıyorsunuz?

Bodrum'a veya Ege kıyılarındaki tatil beldelerine her gittiğimde dağları taşları donatan "yazlık evler" hep dikkatimi çeker.
Önce Marmara kıyısıyla başlayan bu "yazlık ev" salgını sonra Ege ve Akdeniz'i de etkisi altına aldı ve bugün devasa bir noktaya ulaştı.
Peki, bu evler ne kadar kullanılıyor?
Taş çatlasa 3 veya 4 ay... Büyük çoğunluğu ise bir haftayla bir ay arasında,.
Peki diğer 11 ay?
Tam bir ölü yatırım... İsraftan söz edilecekse işte en büyük israf bu...
Bir süre önce gittiğim Bodrum'da Türkiye'de turizm alanında ilklere imza atan yatırımcılardan Ali Bozatlı'yla buluştum. İstanbul'da Holliday İnn ve Bodrum Turgutreis'te Aegean Dream Otel'in sahibi Bozatlı, yine bir ilke imza atıyor.
Bodrum Kadıkalesi sahilinde otel ve rezidans yapıyor. Ancak bu yatırımın bir farkı var. Evlerde otel düzeyinde bir hizmet aldığınız gibi, evinizi kullanmadığınız zamanlarda kiraya veriyorsunuz.
Hem de yatırımcı garantisiyle... Bu turizmde ihtiyaç duyulan yeni bir trendin başladığını gösteriyor.
Böyle bir sistem gelişse, kullanmadığınız dönemlerde hem eviniz yaşayacak hem de para kazanacaksınız. Kısaca ölü yatırımı ekonomiye kazandırmış olacaksınız.
Umarım Ali Bozatlı'nın bu yeni projesi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın ve diğer yatırımcıların dikkatini çeker ve ilham kaynağı olur.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA