Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

İstanbul yeni anayasa sürecine katılıyor

AK Parti İstanbul il teşkilatının bugün Türk Telekom Arena Stadyumu'nda kongresi var. İl Başkanı Aziz Babuşcu bir hayli iddialı ve 100 bin kişiyle ilk kez bir stadyumda kongre yapacaklarını söylüyor.
Onu izleyip göreceğiz ama ben sözü yeni anayasaya getirmek istiyorum. Yeni anayasa konusunda siyasi partilerin nasıl bir çalışma yürüttükleri önemli. Bu açıdan İstanbul AK Parti il başkanlığı iyi bir sınav verdi. Elimde ilin hazırladığı bir anayasa önerisi çalışması var. İl başkanlığı "Yeni anayasa şöyle olmalıdır" yerine halka gitmiş ve ortaya ilginç bir öneriler demeti çıkmış.
İl Başkanı Aziz Babuşcu neden böyle bir yol izlediklerini şöyle anlatıyor:
"Madem bu anayasa her kesimden halkımızın anayasası olacaktı, o halde halkımız da bu süreçte belirleyici olmalıdır. Acaba İstanbul'da yaşayan insanlarımız nasıl bir anayasa tahayyül ediyordu?"
İşte bu sorunun cevabını bulmak için aralarında Ardahan Çıldır Meryem Köyü Derneği'nden, Sıfır Ayrımcılık Derneği'ne, Kafkas Çerkes Kültür Derneği'nden Adalar Musevi Cemaati'ne kadar 532 vakıf, dernek ve kurumun önerisi var.
Öneriler arasında çok farklı şeyler yer alıyor ama ortak nokta aynı: "Sivil bir anayasa istiyoruz"
Siyasi partilere duyurulur...

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA